typer av repor på en bil

typer av repor på en bil

Oavsett svårighetsgrad, nya repor kan upprörande att bilägare, speciellt om bilen nyligen drevs ut ur återförsäljarens partiet. . Inte bara är repor ful och kan påverka handeln i värde, men om de lämnas ensamma, vissa allvarliga repor öppna en bil kropp för fukt och korrosion. Att hantera en repa tidigare är mycket enklare än att bekämpa rost senare. Det finns specifika sätt att fixa repor och varje metod beror på djupet.

Klarlack

Det mest ytliga repor bara påverkar klarlack. Detta lager lägger ovanpå färgen arbetsplatsen och skyddar den från en mängd olika påfrestningar, som solsken och väder. Färgen i sig inte har skadats och av denna anledning, klarlack repor är lättast att bli av med. För att göra detta måste en ägare att tvätta området med tvål och vatten och sand med en ultratunn fordonsindustrin sandpapper. Naturligtvis, slipning för hårt för länge kan ta bort klarlack lagret.

Primer

En repa kan gå igenom klarlack och exponera primer, men det är inte det värsta en ägare kan ställas inför. Om man tittar på noll, kommer du att se primer färg. Så, är bilens fortfarande skyddas från rost. Åtgärdar det här problemet innebär att återhämta sig den exponerade primer. Detta kan uppnås med någon bil färg, men resultatet kommer att bli ful. Också, bara för att bilen kan vara "svart", inte någon typ av bil svart färg penna kommer att matcha din färg. För att göra den osynlig repa, måste föraren rådfråga sin instruktionsbok och hitta exakt den färg som används för bilens ursprungliga färg jobb.

Paint

Detta är den värsta typen av skrapa en bil kan få. I detta exempel klarlack, färg och primer har alla tagits bort, utsätta metallen på undersidan. Denna typ av grunden, om den lämnas ensam en tid, inbjuder rost bildas. För casual föraren, kanske det inte finns en gör-det-själv-lösning samtidigt som bilens färg integritet. Fastställande av denna repa innebär inte bara byta ut den skalat bort färg, men primern också. Ägaren får inte ha ett val än att köra bilen in i en Body Shop. Misslyckade korrigeringar kan ändå leda till fukt interagera med metall, vilket leder till rost.


Relaterade artiklar


typer av kylvätska för bilar
Hur gör jag för program Lexus RX300 nycklar?
hur man byter 2002 v / 6 2,7 dodge drivremmar
däck specifikationer för Jeep Liberty
hur man byter 1999 ford escort skor broms
de nödvändiga verktygen för ett oljebyte i en Fiat Punto
anpassade kritstreck idéer för bilar
namnen på instrumenten på instrumentbrädan i en bil
hur man ändrar & spola transmissionsolja
hur du tar bort krom boot märken på ett avgassystem av en motorcykel