typer av bilar dörrlås

typer av bilar dörrlås

Bildörren delar kan variera kraftigt mellan modeller. Många bilar har motoriserade centrallås system medan andra drivs manuellt, med hjälp av en nyckel eller genom att dra upp ett vred på insidan av dörren. Som av 2010, nästan 85 procent av bil-modeller har automatisk dörr lås

Manuell Lås

Manuell lås har knappar som du kan dra upp eller tryck ner för att låsa och låsa upp. Andra manuella bil dörrlås har brytare med en indikator som anger om dörren är låst. När den röda panelen är synlig betyder det att dörren är låst. Med dessa manuella lås handtaget styr dörrlåset.

-Lås

Power lås, även känd som elektriska lås, kan du låsa eller låsa upp bilen dörrar automatiskt. De grundläggande komponenterna i en makt lås ingår kablage, switchar, ett ställdon och brytare. En fjärrkontroll kan du låsa och låsa upp dörrarna på avstånd. Ställdonet vanligen är placerad under luckan spärren. Elektromagnetiska krafter som genereras av en elektrisk spole orsakar att dörren spärren för att låsa eller låsa upp. Automatiskt lås låser dörrarna när bilen har placerats i växel eller när den når en förutbestämd hastighet.

Barnsäkerhetsspärr

barnsäkerhetsspärren är en funktion inbyggd i bakdörrarna för många bilar för att säkerställa att ett barn öppnar inte dörren när bilen är i rörelse eller ens när det fortfarande. Barnsäkerhetslåset slås på av en liten switch som endast kan nås när dörren är öppen eller med en anordning aktiveras med bilnyckeln.


Relaterade artiklar


hur man byter en termostat i en 1996 Mercury Cougar
hur man kan kontrollera och fylla bilen vätskor
Vad händer om du sätter fel gas i en bil?
hur man byter en BMW Z4 däck
hur du tar bort den gula filmen av strålkastaren
var att hitta tändstiften på en 2003 Hyundai Sonata
hur man startar en ny motor
1965 mustang anpassningen specifikationer
ersätta spegeln från sidan på en Pontiac Aztek
hur du tar bort en gummi Mark från auto kroppsfärg