tecknar en bil behöver bränsle filterbyte

tecknar en bil behöver bränsle filterbyte

Du behöver:
glödlampan

Bilar använda filter för att skilja de goda från de onda så att din motor hålls ren. . Precis som alla andra objekt som använder ett filter, bilar behöver regelbundet filterbyte att fungera på topp. Mest bil manualer kommer berätta för dig hur ofta du ändrar filter på ditt fordon, men för optimal prestanda och ökad livslängd för din motor, är det viktigt att känna igen tecken på att din bil kan behöva en bränslefilter förändring.

Filter ser smutsig

Visuellt inspektera ditt bränslefilter är en av de bästa sätten att avgöra om det behöver ändras. Ta bort filtret från dess plats på toppen av motorn, håll den upp till solljus och titta i sprickorna i filtret. Om filtret har en hel del smuts, smuts, skräp eller missfärgning bör det troligen att ändras.

Minskad bränsleåtgång MILERSÄTTNING

Enligt edmunds. com, ett igensatt bränslefilter kan orsaka minskad bränsle körsträcka. Om du märker att du får färre miles per gallon, eller påfyllning din bensintank oftare än normalt, kan du behöva byta bränslefilter. Federal Trade Commission uppskattar att ändra ett igensatt bränslefilter kan förbättra gas körsträcka med upp till 10 procent.

Bilen startar inte

Om du har problem med att starta din bil kan du behöva lyssna på ett ljud din bil gör. Automedia. com rekommenderar att du sätter nyckeln i tändningen och lyssna till ljudet bränslepumpen gör. Ett smutsigt bränslefilter kan orsaka bränslepumpen att göra ett surrande ljud

rök

Om din bil producerar mer rök än vanligt, kan det signalen många olika saker. Ett igensatt bränslefilter kan orsaka att din motor att utvisa. Om du byta filter och problemet kvarstår kan du behöva ta bilen till en mekaniker.

Motor Knocking

Om din bil är att göra ett ljud som låter som en knackning eller tickande efter det värms upp, kan du ha ett igensatt bränslefilter. När ett filter är igensatt eller smutsigt kan det leda till att trycket i motorn för att sjunka, vilket är anledningen till din hör detta buller.


Relaterade artiklar


installera en startmotor i en Chevrolet 454 motor
hur trycklöst ford bränsleledning för filterbyte
hur man spola värmarens kärna på en 2000 Chevrolet Silverado
hur man mäter hjul hål & klackar
Hur man testar marken när ledningarna bilelektronik
farorna med bil färg blandning
hur man kan blanda syntetiska och vanlig olja
förfaranden för att justera strålkastarna
hur du lagrar begagnade däck utomhus
hur man håller korrekt lufttryck i däcken