hur man kan stoppa däckslitage

hur man kan stoppa däckslitage

Däckslitage reducerar bromsning, drivsystem och allmän hantering av ett fordon och gör körningen osäker. För att avgöra om ett däck på bilen behöver en ersättare, använd en amerikansk penny. Om du placerar öre mellan slitbanan spåren av däcket med Lincolns huvud upp och ner, och ser att toppen av Lincolns huvud är inte åtminstone delvis täcks av slitbanan behöver du sannolikt kommer att ersätta dina däck. När du bedömer att dina däck är lämpliga för säker körning, finns det sätt du kan stoppa snabbt eller onormalt slitage och minska frekvensen av ersättare.
1.
Håll rätt lufttryck i däcken. Mät bilens däcktrycket regelbundet-minst en gång i veckan-med en lufttrycksmätare. Justera däck som rekommenderas. Konsultera inflationen dekal i bilens handskfack eller bilens ägare handbok för det rekommenderade däcktrycket. Fråga en kvalificerad däck tekniker eller mekaniker om du är osäker på din bils rekommenderade däcktryck.
2.
Anpassa bilens hjul. Fråga en kvalificerad mekaniker eller hjul tekniker för att inspektera och korrigera hjul förskjutning regelbundet, speciellt när du ställer nya däck på bilen.
3.
Ersätta utslitna dragstång slutar. Styrstag är smala strukturella stavar som hjälper att din bil för att styra och vända, och skadade styrstag ändarna kan leda till däckslitage. Söka en kvalificerad mekaniker för att inspektera styrstag slutar och byt dem vid behov.
4.
ersätta utslitna stötdämpare. Ojämn avstängning från skadade stötdämpare kan orsaka ojämn däckslitage. För att kontrollera fjädring, pressa på din bil så det klippor upp och ner. Om fordonet inte omedelbart sluta gunga när du släpper trycket, kan du behöva byta ut bilens stötdämpare. Söka en kvalificerad mekaniker att byta stötdämpare.
5.
Practice bra körvanor. Undvik aggressiv körning, inklusive hård kurvtagning, stående på raster och snurra på däcken vid acceleration.

tips och varningar


 • Kontrollera däckets slitbana slitage betyg på sidan av dina däck. Däck med mönsterdjup slitage betyg på mindre än 200 varar inte länge däck med mönsterdjup slitage betyg på 300 och uppåt erbjuda mer slitstyrka per omfattas körsträcka. Undvika att köpa billiga däck som mjukt gummi föreningar som slits ut lätt.


 • Relaterade artiklar


  vad är en EGT läsning?
  hur man återställer oljebyte på en Buick 2005 lesabre
  hur man byter Beetle dimljus
  Felsökning AC i en 2000 Cadillac
  Var är filter luften i kabinen som ligger i en Pontiac?
  hur man byter 1994 Camry batterikablar
  Hur ändrar jag reservhjulet på en 1986 toyota tarago?
  hur man identifierar en GM block
  hur man rengör läder säten och andra läder i bilen
  hur man byter en mustang streck pad