däck montering säkerhet

däck montering säkerhet

Undvik däck fel eller dålig hantering prestanda genom att välja rätt däck till din bil. Kolla din instruktionsbok eller konsultera en specialist däck tekniker för storlek, viktgränser och inflationstakten innan du köper nya däck

Överväganden

Välj rätt däck till ditt fordon bidrar till att din säkerhet när du kör. Välj alltid däck kunna bära hela tyngden av din bil eller lastbil. Även de bästa däck är inte säker om överbelastade och inte kan reagera snabbt i en nödsituation, enligt TireTrack. com. Däck för stora eller för små för att fordonet kan påverka säkerhet och prestanda.

Däckstorlek

däckens har bokstäver och siffror som betyder deras avsedda användning och deras storlek. Som är avsedda för personbilar, vilket betyder bilar, sport vehciles nytta, minibussar och lätta lastbilar pickup, är märkta med "P". Siffrorna anger diametern. Vid montering av nytt däck på en fälg, se till att hjulets diameter nummer och däck nummer match.

Rätt Inflationen

Lika viktigt är korrekt inflationen. Kontrollera dina däck för att se hur många som identifierats av PSI-pounds per kvadrattum-nummer på däcket väggen matchar numret på mätaren du använder. Över-uppblåsta eller för lågt lufttryck är inte säkra. För mycket tryck i ett däck kan explodera. Aldrig blåsa för tryck större än 45 psi, som varnade av CDX Online eTextbook.


Relaterade artiklar


hur man programmerar fjärrstyrning för en Kia Spectra
hur man byter en spegel på en mustang
hur ändrar bränslefiltret i en 1994 buick park avenue
Hur tar jag bort baklyktor på en ättling TC?
hur du installerar en bränslefilter på en 2001 Lincoln LS
hur man identifierar en Dana 35 axel
2006 chevy truck påminner
hur ändrar transmissionsolja i en toyota tundra
hur du tar bort en arm strålkastare torkare från en Volvo
hur du tar bort ett oljetråg från en 2001 aurora