Vilka är symtomen av ett smutsigt bränslefilter i en bil?

Vilka är symtomen av ett smutsigt bränslefilter i en bil?

Du behöver:
träkloss eller tegel
. Jack.
Pallbock.
Tråget.
Tång.

En bils bränsle filterfolier bort smuts och orenheter från bensin eller diesel så föroreningar inte når upp till Insprutare och bränslepump. En liten bit av rost och smuts kan skada insprutare och förstöra en bränslepump. Vissa biltillverkare rekommenderar att byta bränslefilter vart femte år eller 50. 000 miles. Många mekanik håller inte med, att förmå konsumenterna att rengöra och byta filter oftare att hålla motorns livslängd. En grundläggande förståelse av bilens bränslesystem gör det lättare att upptäcka symtom och identifiera möjliga orsaker till problem.

Anatomy i bränslesystemet

Bränsletanken rymmer bensin eller diesel. En bränslepump kan vara inne i tanken, monterad på motorn eller placerad på ramen järnväg. Filtret stammar bränslet innan det når insprutare. En dator kontrollerar blandning av bränsle och öppnar spridarna, skicka bränsle till motorn. Bränsleinjektorerna har små hål som täpper lätt. Ett filter är nödvändig för att förhindra att detta händer.

Misslyckande att starta

inte startar är en av de vanligaste symtomen på ett smutsigt bränslefilter. Om tändningen slås över men bilen vägrar helt enkelt att starta alls, kanske bränslefiltret vara igensatt. Om motorn går att slå över men det tar lång tid att göra det, skulle detta kunna innebära att filtret är delvis blockerad. Om filtret inte rengörs eller byts, kommer bränslepump och insprutare att påverkas och kan behöva ersättas

motorn stannar

Om du stannar vid en trafiksignal och stånden bil, kan problemet vara en igensatt bränslefilter. Samma sak kan hända när man kör upp i uppförsbacke eller på en brant sluttning. Bilen kan tveka och sedan kommer till ett ryckigt stopp, precis som det skulle när det är slut på gas. Ett igensatt bränslefilter är som hindrar motorn från att få tillräckligt med gas, vilket gör att stallet.

Motor har minskat Power

En motor kan svara långsamt när föraren stegen på gas, eller det kanske inte accelerera alls. Detta är ett tecken på att motorn inte får tillräckligt med bränsle för att ta fart.

Motor misständningar Eller idles Ungefär

Om motorn knackar, skallror, skakar eller på annat sätt beter sig underligt, det kanske inte får tillräckligt med bränsle för fungera smidigt och hålla en jämn hastighet. Hosta och runkar är symptom på att motorn är svalt för bensin. Små partiklar kan blockera de små öppningarna i bränsle. Bränslefiltret bör rengöras eller bytas ut innan insprutare är skadad.

Motor tvekar

Bilen startar men vill inte accelerera smidigt. När tändningen slås över bilen balks, raglar eller hicka längs istället för att plocka upp hastigheten. Dess prestanda är oregelbunden och hiccoughing startar oväntat. Du kanske luktar starkt avgaser lukt efter dessa balking och hosta episoder.


Relaterade artiklar


hur man återställer lampan bromsen varningen på MINI Cooper S
hur ändrar vätskan servostyrning i en 1999 Dodge Ram 2500
hur man roterar däck på en Dodge 2500 lastbil
hur man byter passat strålkastarna enheter
hur man byter en spegel förarsidan på en 2005 Pontiac Vibe
hur man tömma kylaren på en 2006 Subaru Tribeca
tecknar en bil behöver en vattenpump
bilhandlare checklista
Hur du kalibrerar jeep TPMS
2001 Subaru specifikationer