hur du tar bort en 1994 ford explorer bränslefilter

hur du tar bort en 1994 ford explorer bränslefilter

Bränslefiltret som används på 1994 Ford Explorer sitter upp i ramen järnvägen på förarsidan av trucken och är utbytbara med en original-utrustning eller eftermarknaden filter. Filtret är en liten, rund kapsel av stål och använder hårnål snabbkopplingar att fästa på linjerna stål bränsle. Ett smutsigt eller igensatt filter kan orsaka dålig bränsle körsträcka, grovt tomgång och tveksamhet när du kör. Ersätt det enligt underhållsplanen beskrivs av Ford för din Explorer

Du behöver:
Wrench set.


1.
Lokalisera bränsle-pump tröghet omkopplaren under passagerarsidan på instrumentbrädan i din Explorer. Koppla den elektriska kontakten från växeln och lägg det åt sidan. Dra runt motorn i 20 till 30 sekunder eller om den börjar, låt det slut på bränsle. Detta kommer trycket i rader.
2.
Leta upp bränslefiltret under förarsidan ram på lastbilen. Filtret är ungefär halvvägs tillbaka på ramen.
3.
Lokalisera de två låsmuttrarna på undersidan av ramen och gängas monteringsbultarna av bränsle-filter konsolen. Med hjälp av en skiftnyckel, vrid nötter moturs, ta bort dem från nitar.
4.
Dra fästet ur ramen och leta reda på slangklämman som håller fästet till filtret. Ta bort klämman med en platt skruvmejsel, separat fästet, och filtrera. Du har nu bättre tillgång till bränslet-line inredning i varje ände av filtret.
5.
Leta reda på första kontakten på bränsleledningen på framsidan av filtret. En hårnål kontakten rinner genom push-on delen av beslaget. Sprid två ändarna av hårnål kontakten 1/8-tums om varandra och dra hårnål bit ut från armaturen. Den främre linjen är nu fri. Upprepa det här steget på den bakre raden.
6.
Bort bränslefiltret från under bilen och kasta det.


Relaterade artiklar


hur gör en koppling kylfläkten arbeta på en bil?
strålkastare torkare avlägsnande
min 1998 Dodge kommer inte vev
hur man byter acura strålkastare
hur du justerar nödbromsen i Chevy kavaljerer
Hur ändrar jag den transmissionsolja i en 1995 Dodge Neon?
hur man byter lampor registreringsskylt på en 1998 Dodge Neon
hur man återställer TPMS i en Chevrolet
min 1995 Altima startar inte
hur man får bättre körsträcka från min Ford v10