hur en drivlina retarder fungerar

hur en drivlina retarder fungerar

Diesel Drivlina fördröjningsmedel

Definitionen av en drivlina retarder är en apparat eller en process som syftar till att fördröja eller stoppa flödet av ett fordons drivlina eller drivaxeln. Detta är i praktiken en reservbromssystemet oftast används på tunga fordon som skulle orsaka stora slitage på standard bromsarna var de två enheter som inte används parallellt. Alla dieselfordon, genom att själva utformningen av sina motorer, har förmågan att utnyttja denna bromsverkan metod med endast en liten ändring på fordonet. Vad som är känt som en avgasbroms kan installeras i den normala bromssystemet. I huvudsak är det ett lock som smäller ner för att täcka grenröret av motorn när bromspedalen är nedtryckt. Detta förhindrar avgaserna från att lämna motorns cylindrar och skapar mottryck, effektivt stoppa drivlina för ett par sekunder som motorns kolvar tveka.

Hydraulisk Drivlina fördröjningsmedel

Hydrauliska drivlina fördröjningsmedel ta formen av en tom kammare som sitter runt drivaxeln mellan drivaxeln och transmission. Ett sekundärt pump måste installeras i fordonets kylsystem. När bromspedalen trycks ned, engagerar sekundära pumpen och fyller kammaren full av kylvätska. Kylvätskan får kontakt med drivaxeln och fungerar enligt principen för viskösa drar där drivaxeln måste arbeta hårdare för att vända på vätska än i luft, vilket fördröjer den.

Electric Drivlina fördröjningsmedel

Elektriska drivlina fördröjningsmedel kan installerade på den externa axeln, överföring, eller ens bredvid drivaxel. Det är två metallskivor omgivet av en rad av stationära elektromagneter. Då det inte, de två metallskivor tur tillsammans med färja mekanisk energi från motorn på däcken. När påslagen, elektromagneter kraft de två skivor isär, separera en vända mekanism från den andra. Detta innebär att inga mekaniska energin gör det till däcken och det enda som förflyttar fordonet är fart, vilken fordonets bromsar kan stoppa.


Relaterade artiklar


typer av smörjolja
hur man kan anpassa Cadillac strålkastare
hur du tar bort en 1994 ford explorer bränslefilter
Roadmaster specifikationer
hur man enkelt installera en bil larm
olja kapacitet och specifikationer av 1996 ford F350
hur man rengör insidan av strålkastarna
hur man byter en bakre torkararmen på en 2000 Land Rover
ersätta en Acura MDX bakrutetorkare
tecknar en bil behöver en vattenpump