hur du tar bort hjulbultarna

hur du tar bort hjulbultarna

Det finns flera orsaker till att inte behöva ta bort hjulbultarna från bilen hjul. Lyckligtvis är processen ganska enkel så länge du är försiktig. Det kan finnas olika skäl till att du behöver ta bort hjulbultarna från ditt hjul, som roterande däcken, med en punktering i butiken för reparation eller försöker komma åt är svåra att nå delar som är placerade bakom ett hjul . , såsom avstängning komponenter eller bromsar

Du behöver:
Hydraulisk domkraft
. Rörtång som passar din hjulbultarna.
Jack stativ (tillval).

Ta bort

hjulbultarna från bilen


1.
Bromsa handbromsen eller nödbromsen innan detta förfarande. Se också till att bilen är i växeln eller i parken.
2.
Medan bilen fortfarande är på marken, bryta sig loss hjulbultarna på hjulet du vill ta bort. Det är viktigt att inte helt lossa och ta bort skruvarna, du bara behöver bryta loss dem medan bilen står på marken. För att bryta loss hjulbultarna, bifoga rörtång och vrid motsols.
3.
Efter att bryta loss hjulbultarna, placera en domkraft under bilen bredvid hjulet du tänker lyfta. Till exempel, om du planerar att lyfta förarsidan framhjul första, placera domkraften under underredet på bilen bara för att baksidan av hjulet. Det är viktigt att hitta en stadig yta att ställa jack plattan, annars kan du bryta eller böja svagare delar av bilens kaross.
4.
Efter korrekt positionering domkraften, lyft bilen tills hjulet är helt från marken.
5.
Placera en pallbock under chassit som reservsystem för hydraulisk domkraft. Återigen, använd en stabil plats i underredet att placera domkraften, som chassiet.
6.
Efter placera domkraften under bilen, lägre hydraulisk domkraft nog att låta chassit vila på domkraften. Lämna domkraft pumpas upp (i kontakt med chassit) som reservsystem bör stå misslyckas.
7.
Ta bort hjulbultarna från hjulet genom att vrida dem motsols (Du kan behov av att använda rörtång). Efter bultar tas bort, kan du ta bort hjulet.

Det är viktigt att antingen installera om hjulet och hjulbultarna innan den sänks bilen bort domkraften. Om du inte tänker ersätta hjulet innan den sänks bilen måste du använda en pallbock.

Tips och varningar


 • Använd en pallbock som backup system för hydraulisk domkraft medan hjulet är frånvarande.
 • extremt försiktig när du lyfter en bil från marken.
 • Sänk inte en bil från en jack om det stöds av en pallbock eller har alla fyra hjulen sitter fast ordentligt och säkrade.


 • Relaterade artiklar


  batteri anbud instruktioner
  hur man byter en 94 Lexus ES 300 strålkastare montering
  den 99 CR-V startnyckeln startar inte
  hur du ändrar bränslefiltret på en 1989 Jeep Cherokee
  hur man kan anpassa ford van strålkastare
  min 2003 Dodge Durango nyckeln startar inte
  Cummins 5,9 24 ventiler dieselmotor specifikationer
  typer av bilbatterier
  hur man kan återställa en Kapell
  Hur Bridgestone nödgångsegenskaper arbete?