hur man installerar SBC tätningar ventilspindeln

hur man installerar SBC tätningar ventilspindeln

Om du märker fet svart beläggning på tändstiften av dina små block Chevy (SBC), om din "Service Engine Soon" tänds utan uppenbar anledning, kanske du tycker att det är större. Om din bil rapar ett moln av blå rök när du startar det-men molnet försvinner lika snabbt som det kom-du kanske tycker det är resultatet av en kall-morgon start. Detta är symtom på ett litet problem som, om de ignoreras, kommer så småningom att täppa till artärerna av de viktigaste katalysatorn. Med måttlig mekanisk erfarenhet, kan du installera ventilspindeln sälar att lösa dessa problem.

Du behöver:
Ventilspindeln tätningssatsen
. Byte packning för ventilkåpa.
Spillback.
Luftkompressor.
.
Air kompressorslang (gnista stickkontakten hål).
Torx bits.
Standard metriska uttag.
Ventilfjäderspännare.


1.
Ta bort ventilkåpor. För att ta bort den högra ventilkåpan, ta bort EGR rör, ett rör som ser ut som om det är inslagna i aluminiumfolie. Ställ en spillback under bilen för att fånga kylvätska som kommer läcka ut när du tar bort kylvätska sugslangen och ta bort kylvätskan sugslangen. Skruva loss muttrarna som håller ventilkåpan och ta bort det.
2.
Ta bort tändstiftet och skruva fästet kompressorn i tändstiftshålet. Pumpa in luft i cylindern. Ta bort vipparmar genom att ta bort muttern som håller den på plats. Placera ventilbâge under våren och komprimera våren. Använd en magnet för att ta bort två låsringar när fjädern tryckts ihop och sedan ta bort våren. Ta bort tätningar på insug och avgas och placera de nya tätningarna på ventilerna.
3.
tillbaka fjädern på ventilen. Byt ventilfjäder följen och videoklipp och ta bort ventilbâge. Släpp lufttrycket. Byt tändstift. Byt vipparm och dra åt bulten med fingrarna. Upprepa processen för varje ventil

tips och varningar


 • Byt tändstiften när du byter spindeln sälar. EGR-mount kan gå sönder när du tar bort rören. En ersättare är tillgänglig för mindre än $ 5 från en återförsäljare.
 • Projektet innebär arbete med verktyg och tryckluft. Lämpliga försiktighet rekommenderas.


 • Relaterade artiklar


  hur man sätter seatcovers på din bilbarnstol
  hur du justerar strålkastarna på en 1999 kvicksilver
  hur man fixar en nyckelbricka för en Buick Century 2000
  hur ändrar chocker i en 1984 cougar
  hur ändrar bromsband på en Dodge lastbil
  hur man hämtar 1999 koder Buick motor
  2001 saturn: låg hastighet och att tveka
  felsökning av en fantom bil larm
  hur man byter oljefilter i en Chevrolet Cobalt
  hur mycket olja för en 2005 Hyundai Tiburon GT oljefilter?