vintage avgassystem tips

vintage avgassystem tips

Du behöver:
Jumper tråd
. Keyless entry fjärrkontroller.

Gamla bilar är underbart känsloladdade saker, men är i allmänhet långt ifrån perfekta där teknik är berörda. Även du kan säga detsamma om de någon bil av något vintage, är det faktum att den restriktiva avgassystem och föråldrade konstruktioner ljuddämpare fordom inte ha förbättrats med åldern. Modern teknik och lösningar, ger dig möjlighet att behålla bilens gamla skolan smak med en uppsving i kraft, bränsleeffektivitet och god kontroll.

Byt Rör

Om du äger en musclecar maskin era prestanda, oddsen är din fabriken avgassystemet är lite begränsande. Även om du väljer att stanna med din fabrik avgas storlek för restaurering ändamål, bör du ha ett helt nytt avgassystem byggt med dorn-böjt rör. Dorn böjning ger en slät avgassystemet utan The Kinks och böj-rynkor som mar äldre konstruktioner. Dorn böjt rör kommer att öka flödet utan att ändra avgasljud.

Använd tjocka Rör

äldre motorer som helhet inte är kända för sin smidiga och HONUNGSSÖT avgasljud, och allt annat än en stor V8 är nästan säkert att producera en racket av högfrekvent ljud vågor. Många moderna avgaser affärer vilja använda tunnare-väggtjocklek för att spara vikt och pengar, det rör är bra om din motor ger en slät avgasljud, men kan leda till irriterande avgaserna drone när den används på veteranbilar. Om du tar din antika åka till ett avgassystem butik, se till att ange att du vill det tjockaste-väggtjocklek de har.

Använd en resonator

En resonator är en liten ljuddämpare som sitter i ditt avgassystem någonstans mellan motorn och bakaxeln, och tjänar till att fånga högfrekventa ljudvågor innan de kan göra det till de viktigaste ljuddämpare. Du behöver inte köpa ett specialbyggt resonator, heller, en "Cherry Bomb" stil rakt igenom glas-pack installerat inom två till tre meter i sidhuvudet insamlare eller grenröret kommer att tjäna syftet. Se bara till att få ett ca 3 /4 av en tum större diameter än ditt rör och adaptrar använda för att installera den. Annars riskerar du hindrar flödet med en alltför liten resonator

Använd Chambered Ljuddämpare

Det är ett faktum. Alla gamla bilar ljud kylare med all-metall kamrar halsdukar än glasfiber-packade enheter. Från V16 Cadillacs till inline-3 Volvobilar kommer en kamrar ljuddämpare ge ditt avgassystem en rå, ursprunglig not som lämnar inget tvivel om att du kör vintage järn. Det enda problemet med kamrar halsdukar är att de tenderar att drone eller låter lite trasig när den används med något mindre än en blygsam storlek V8. Betrakta en resonator av något slag obligatoriska om du kör en liten V8 eller sex eller fyra cylindrar.


Relaterade artiklar


hur man kan förbättra en bils ljudsystem
hur du ansluter din bil förstärkare till batteriet
Hur installerar jag en stereo i en 2007 Honda Civic?
hur du ansluter min mp3-spelare till min Jensen mp3310 bilstereo
Tips på att köpa bil däck
hur man programmerar en GMC Yukon avlägsen förrätt
1996 Subaru Outback stereo avlägsnande
B16 VTEC motor tricks
gör motorcykelbeståndet avgaser högre
1996 Chevrolet Silverado pickup fjärrstyrning instruktioner