hur man tråd en fordons släpvagn

hur man tråd en fordons släpvagn

De flesta lagstiftning krävs fordonsindustrin trailers att ha fungerande bromsar och blinkers bakljus. Dessa lampor måste vara ansluten till en bogsera fordonets elsystem för att fungera normalt. Automotive släpvagnar använder speciella ledningar och selar för att ansluta en släpets belysning och andra elektriska funktioner till bogsera fordonet. De flesta bilar släpvagnar säljs med den installerade nödvändiga ledningar och klara att använda, men det finns många fall där ledningar måste utföras manuellt

Du behöver:.
Kabelnätet.
Buntband.
Avbitartång.
Wire pressverktyg.
Splice kontakter.
Eltejp.
Dielektriskt fett.


1.
Ta reda på vad typ av kabelstam din släpvagn behov. De flesta små och medelstora trailers kräver ett kabelnät med en 4-polig kontakt, medan större vagnar kan kräva kablage med 7-stiftskontakter för att köra extra tjänster såsom clearance ljus, interiör belysning och elektroniskt styrda bromsar. Köpa rätt anslutning sele för din släpvagn typ.
2.
Placera kontakten slutet av trailern kabelnätet nära tungan på släpvagnen. Lämna tillräckligt överskott tråd för släpfordon att vända åt båda håll utan att sträcka eller knäppa kabeln.
3.
Kör gul och brun ledning längs förarsidan av släpvagnens till vänster bak bakljus montering. Fäst den gula ledningen från sele till den gula ledningen från bakljus med skarv-kontakt. Fäst ledningarna längs undersidan av vagnen ramen med buntband.
4.
Kör grön och brun ledning längs passagerarsidan av släpvagnens till höger bakre bakljus montering. Fäst den gröna ledningen från sele till den gröna ledningen från bakljus med en skarv-kontakt. Använd buntband för att fästa kablarna längs undersidan av släpvagnens ram.
5.
Fäst vit botten kabeln till jordad skruv eller mutter som finns på släpvagnen tungan. Applicera en liten mängd dielektriskt fett på skruven för att förhindra korrosion från att påverka markytan.
6.
Anslut kontakten kabelnätet i motsvarande uttag på bogsera fordonet. Vrid bogsera fordonets belysning på och se trailern lamporna fungerar. Har en partner tillämpa blinkers och bromsar för att se till att motsvarande lamporna på släpet fungerar.

Tips och varningar


 • Många bogsera fordon att använda separata glödlampor för blinkers och broms funktioner lampa. Om din släpvagn använder en enda glödlampa för dessa funktioner, kan du kanske köpa en elektronisk omvandlare blinkers. Detta är ett enklare alternativ än att installera extra bakljus på vagnen själv.
 • sele ledningar är vanligtvis färgkodad enligt särskilda funktioner. På en 4-pin kabelnätet, är gul används för vänster blinkers medan de gröna används för både höger blinkers och broms funktion. Konsultera handboken som medföljde kabelnät för mer information.
 • Låt aldrig ledningar till sag eller dra på marken, eftersom detta kan skada eller förstöra ledningarna. Använd alltid buntband för att hålla kablarna på plats.


 • Relaterade artiklar


  instruktioner för drop bojor
  hur man programmerar en garageportöppnare på 1997 eclipse
  bil hjul specifikationer
  fluga avgassystem tips
  hur man programmerar Ford Focus fjärrstyrning funktionen
  hemlagad crappie bete
  hur du tar bort en Bestop från en 1997 Jeep Wrangler
  hur man programmerar om en Chrysler nyckelbricka
  Hur installerar jag en cd-spelare i en 2004 Chevrolet Colorado?
  hur man programmerar fjärrkontrollen nyckeln till min ford lastbil