tips för att få mer hästkrafter

tips för att få mer hästkrafter

hästkrafter en motor producerar är en funktion av hur mycket bränsle den kan bränna och hur mycket kraft motorn kräver bara att köra. Du kan öka din motorns hästkrafter på två sätt: att öka den mängd bränsle som kan brinna genom att öka luftflödet till cylindrarna, eller minska motorns energibehov och avfall. Den tidigare strategin kommer att förbättra makt på möjliga bekostnad av bränsleekonomi och vridmoment vid låga varvtal, den senare kommer att öka hästkrafter, vridmoment och bränsleekonomi i lika hög grad.

Använd Slippery Olja

För det enklaste sättet att minska motorns inre dra, använd en hal, lätt (0W-30 eller mindre) syntetisk olja, som hjälper motorkomponenter röra sig lättare. Detta förbättrad energieffektivitet visar sig inte bara i ökad effekt, vridmoment och bränsleekonomi, men i lägre motorolja temperaturer också. Använd en motorolja tillsatser med PTFE (handelsnamn teflon) för att förbättra smörjförmåga ytterligare för mer effekt och ökad livslängd för motorn.

Öka Termisk Efficieny

Det stor klump under din huva är en motor, inte en värmeelement. Endast omkring 30 procent av energin i bensinen går till att skapa hästkrafter, resten går till avfall i form av värmeenergi. Värmeenergi i kylsystemet och motorrummet är bortkastad energi, du kan öka hästkrafter genom att kanalisera den energin där den kan göra nytta. Coat översidan av din kolvar, förbränningsrum tak, insidan av ditt intag och avgasportar och insidan och utsidan av avgasgrenrör /rubriker med en termiskt isolerande keramiska-metalliska pulverlack. Inte bara termisk effektiviseringar netto hästkrafter, de ska också hjälpa avvärja detonationen (knock) och minska kylsystem temperaturer.

Cool Intaget Charge

Om du någonsin gått joggning på hög höjd eller i 100 graders värme, är du redan bekant med begreppet luftens densitet och syrehalt. Kall luft har mer densitet än varm luft, så det medför fler syremolekyler per kubikfot. Mer syre gör att din motor att bränna mer bränsle, vilket skapar hästkrafter. Använd en kall setup luft induktion för att dra kyla utanför luft i motorn, och päls på insidan av insugningsröret med keramisk isolator för att hålla motorns värme. Använd en "dal pan" under grenröret för att skydda sin botten från varm motor olja. Om möjligt, använd en plast-eller fenoplaster insugningsrör /förgasare packning för att förhindra att motorn värmen från convecting till fördelaren.

Nitrous och propan

Dikväveoxid (N2O) är en gas som består av 66 procent kväve och 33 procent syre. När det injiceras i en motor, den extra syre i lustgas (cirka 25 procent mer än luft i volym) gör att din motor att bränna mer bränsle. Även lustgas injektion kan göra massiva och momentant hästkrafter, kan det blåsa också motorn i småbitar om du inte är försiktig. Du kan avvärja motor förstörelse genom att berika din bränsleblandning med propan injektion istället för bensin. Propan är 104 oktantalet hjälper till att förhindra motor-dödande tidigt bränsle tändning (knock), och dess "latent ångbildningsvärme" kännetecken innebär att det kommer att hjälpa till att absorbera komma av värmeenergi i cylindern innan cylindertryck spårar ur. Dessa egenskaper leder till en smidigare, säkrare och svalare bränna som kommer att skapa mycket mer makt än att använda någon form av bensin.


Relaterade artiklar


infiniti i30 radio avlägsnande
hur man gör en v6 mustang snabbare
diy lastbil bedliner
steg för att tillämpa nyans till fönster
hur liners ränta säng
måla idéer för en utmanare
felsökning av en Sony XM-zr604
Hur förbättrar jag gas körsträcka med tornado?
hur man programmerar en 2007 Silverado Keyless fjärrkontroll
monteringsanvisningar Witter dragkrokar