rv avgassystem tips

rv avgassystem tips

Även om alla avgassystem kommer att påverka fordonets prestanda i ett eller annat sätt, husvagnar presentera ett antal unika utmaningar där avgaserna design är berörda. RVS är ofta oerhört tungt i förhållande till Hill-klättring vridmoment deras motorer producera, så bibehålla eller höja vridmoment är en mycket högre prioritet än att göra hästkrafter. Dessutom ett väl utformat avgassystemet kan netto du några märkbara vinster i ekonomi för dessa törstiga nomader.

Fullständiga rubriker

Om din RV inte redan har dem, installera en uppsättning av full längd, tubulär rubriker ras i stället för ditt lager avgasgrenrör. Du vill köpa en uppsättning rubriker med de längsta och tunnast möjliga primära rör erbjuds för din motor. Rör som dessa kommer att bidra till att öka avgashastighet att öka vridmomentet vid låga varvtal, vilket höger är där din RV behöver det mest. Har rubrikerna belagda inifrån och ut med keramiskt-metalliska pulverlack för att hålla värmen inne, om det kan bidra till att öka hastigheten i stället för att laga din motorutrymmet.

Converter Går förbi

Det är i allmänhet inte olagligt att installera konverteraren förbi, det är dock olagligt att öppna dem på allmän väg. Men läser lagen kan du inte använda (öppna) en omvandlare bypass, inte att man inte kan ha en. Katalysatorer behålla en hel del värme och tryck under tung belastning, som kan backa upp i din motor och orsaka överhettning. Om du brukar använda din RV upp extremt branta lutningar på privat egendom, att öppna konverteraren bypass medan stigande kan spara dig en seriös reparation faktura. Det är dubbelt sant om du bogserar en bil, lastbil eller tung släpvagn bakom. Kom dock ihåg att din RV dator kommer att märka att omformare plötsligt har sjunkit i temperatur. Som ett resultat, måste du installera O2 sensor simulatorer eller MIL eliminator på andra O2 sensor för att lura datorn att tro omvandlaren fungerar fortfarande.

High Flow Avgassystem

Förbi katalysator, enda ditt avgassystem gör är hålla motorn tyst och hindrar flödet. Använda största diameter och mest strömmande halsdukar du kan hitta kommer att förbättra vridmoment, hästkrafter och bränsleekonomi. Du kanske vill överväga att installera ett par halsdukar, en för tyst drift och en annan för stora avgasflödet. Du kan använda en elektrisk avgas cut-out (som ligger bara ett stort spjäll) är att stänga högt flöde ljuddämpare när du är kör runt stan. Du kan öppna ventilen genom att manuellt vrida en switch eller med hjälp av en full gas aktiveringsomkopplaren avsedd för lustgas system. Du kan även använda samma switch som driver din konverterare bypass för att öppna ljuddämparen ventil för ett enormt makt öka på efterfrågan.


Relaterade artiklar


hur man får mer hästkrafter för din Jeep
hur du tar bort radion från en 2002 Grand Prix
hur man vidta åtgärder under körning för att börja se (och höra) motorcyklar
Hur man väljer en storlek snökedjor
hur man band krom av fälgar
hur man programmerar en nyckelbricka för en Ford F150
Hur installerar jag en stereo i en 2007 Honda Civic?
Ford F150 stereo installation
hur man programmerar ett prestigefyllt bil fjärrkontroll
hur man installerar ett hjul momo styrning på en Nissan 240SX