instruktionerna för att installera barer lastbil steg

instruktionerna för att installera barer lastbil steg

Den utilitaristiska typ av pickup gör det nästan nödvändigt att vissa ägare. Hög markfrigång tillåter lastbilar att förhandla terräng som kan orsaka problem för den genomsnittliga bilen. Även om du äger en av de mindre pickup bilar, vet du att kliva upp att gå in i hytten kan vara en knepig uppgift. Eftermarknad steg barer eller barer nerf kan installeras för att göra ingående och uppsägning din lastbil mycket enklare och säkrare. Många eftermarknaden steg barer är fast monterade på fordonet: s ram med hjälp av befintliga hål.

Du behöver:
Hylsnyckelsats
. Spärrnyckel.
Momentnyckel.
Borrmaskin.
5/16-tums borr.
u00BD tum självgängande skruvar.

befintliga infästningen Installation


1.
Bolt jobbet parentes i varje ände av det steg barer med hårdvaran som tillhandahålls och dra åt med hylsa och spärrnyckel. Se till att fästena är installerade på rätt ände av steg som främre och bakre fästena kan variera.
2.
Krypa under sidan av lastbilen och leta reda på bultar kroppen kvarstad på ram järnväg. Ta bort bultarna med en hylsa och spärrnyckel i moturs riktning sedan ställa dem åt sidan. Ta inte bort brickor fabriken metall och gummi bussningar från de punkter kroppen bifogade filen.
3.
Använd en hjälpare för att höja de församlade steg baren på undersidan av fordonet.

4.
Rada upp monteringshålen i steget parentes i hålen i ramen där bultarna togs bort i steg 2. Se till att fabriken metall brickor och bussningar gummi är fortfarande i sitt ursprungliga läge.
5.
Säkra steg på fordonet genom att köra i skruvar, brickor lås och planbrickor, som ligger i satsen, i monteringshålen. Dra åt dem med momentnyckel till 45 mul-pounds.

Ny installation


1.
Fast monteringsfästena i steg och dra åt hårdvara med en hylsa och spärrfunktion. Ha en medhjälpare hålla trappan till undersidan av fordonet på önskad plats, att hålla stegen minst u00BD tum från botten av rocker panelen.
2.
Mark fordonets ram, genom monteringshålen på konsolerna, med en blyertspenna. Sänk steg till marken.
3.
Borra genom ramen på märken med en borrmaskin och en 5/16-tums borr.
4.
Höj steg och linje upp monteringshålen med borrade hål i ramen. Thread u00BD-tums, självgängande bult i hålet och drag dem med hylsa och spärrnyckel.
5.
Upprepa proceduren för den andra sidan av lastbilen.


Relaterade artiklar


diy fyra poliga kablar verktyget släpvagn
Hur tar jag bort på radio i ett 2002 miata?
hur man målar lågor på en Cheva fluga
Hur fixar jag en bakre dörr lås på en Ford Expedition?
hur man tråd en Jensen bilstereo
Ford F150 stereo installation
diy hur bilar sprayfärg
Hur tar jag bort tillbaka glas i en 1995 Ford Ranger?
hur man ansluter en jordad kontakt till ett bilbatteri
Hur konvertera gasbilar till elektriska