hur man målar plast karossdelar

hur man målar plast karossdelar

Bilar med plast karossdelar är lättare att reparera, eftersom de inte får den stötar och bucklor att regelbunden plåt kroppsdelar gör. Plast paneler har ingen kropp filler att arbeta med eller metall till sand och smidig. När det gäller att måla plast paneler, finns det några saker som skiljer sig från metall målning plåt karossdelar. Lär dig att måla plast karossen på rätt sätt och få bästa lack möjligt på din bil

Du behöver:
Maskeringstejp
. Maskering papper.
300 slippapper.
400 slippapper.
Vidhäftningsmedel.
Primer.
Paint.
Klarlack måla.
Vax och fett remover.
Microfiber handdukar.


1.
Sand plast panelen för hand med hjälp 300 sandpapper. Sand tills området är slät och tråkig. Torka av panelen ner med vax och fett remover för att avlägsna allt slipdamm och fett från fingrarna.
2.
Place maskeringstejp och papper runt kanterna på det område du målar. Torka av området ner igen med vax och fett remover för att bli av fett från dina fingeravtryck, vilket kan orsaka bubblande under färgen när den har torkats.
3.
Spraya på ett tunt lager av vidhäftningsmedel över plast bilplåt och låta det torka i 30 minuter. Detta kommer in i ytan på plast och tillåter primer och färg att ansluta sig till plastytan. Utan vidhäftningsmedel, kommer primer och färg skal så småningom och flagna.
4.
Applicera ett tjockt lager grundfärg på området och låt det torka i 30 minuter. Slipa lätt med 400 slippapper tills den är slät. Torka av panelen igen med vax och fett remover.
5.
Måla område med två tunna lager av färg, väntar 30 minuter mellan varje lager. Gå över torkad färg med två eller tre tunna lager av klarlack måla, vänta 15 minuter mellan varje lager. Ta bort maskeringstejpen och papper. Låt panelen torka i 24 timmar innan du hanterar.

Tips och varningar


 • aldrig måla i ett slutet utrymme. Alltid sand och sprayfärg på ett öppet, väl ventilerad plats.


 • Relaterade artiklar


  Hur installerar jag en F-150 billet grill?
  hur du ansluter neonljus till bil
  Hur gör jag design trä inredningar för arbetsfordon?
  väg regler för rörlighet skotrar
  hur du lägger till aux till en cd-spelare
  Hur installerar jag en cd-spelare i en 98 krona?
  hur man installerar ett avgassystem på en Harley
  Missouri lag om radarvarnare
  radialdäck: de olika typerna
  bör jag byta min vindrutetorkare med ett blad eller påfyllning?