hur man tråd en bilradio

hur man tråd en bilradio

När du installerar en ny radio i bilen, det finns en god chans den gamla radion elektriska kontakten kommer inte att fungera med den nya radion. Eftermarknaden Modellen levereras ofta med egen elektrisk kontakt. Du kommer att behöva tråd här kontakten till kabeldragning i bilen för att installera radion. Du kan välja en av två grundläggande metoder för att ansluta dessa kablar. Pressning ledningarna kan göras utan elverktyg, men lödning ledningarna kommer att ansluta dem mer säkert och permanent

Du behöver:
Wrench.
Skruvmejsel.
Trim stick.
Skärande /pressverktyg tråd verktyg.
Pressning mössor.
Lödning pistol.
Rulle lödtenn.
Krympslang.
Värmepistol.

arbetsordningen


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln. Detta innebär vanligtvis att lossa muttern kabelklämman för den svarta kabeln med skiftnyckel. Ställ in kabeln tillräckligt långt bort så det kan inte röra batteriuttaget av en olyckshändelse.
2.
Ta ut radio från fordonet. Detta varierar beroende på fordon, men sannolikt ingår nyfikna bort en eller flera paneler med en trim pinne och ta bort radions fästelement med en skiftnyckel eller skruvmejsel.
3.
Koppla bort antennen bly och elektriska kontakten från baksidan av radion.
4.
kapa trådarna från den ursprungliga elektriska kontaktdon med avbitare.
5.
Anslut strömbrytarkabeln, konstant effekt och jordledningar från bilen ledningar till den nya radio elektriska kontakten, antingen genom pressning (avsnitt 2) eller lödning (Avsnitt 3). Vanligtvis är det strömbrytarledningen röda, är makten tråd gul och marken är svart.
6.
Fäst ledningarna för varje högtalare med samma pressning eller lödning. Kontrollera instruktionerna igen för att bekräfta korrekt kabeldragning. Ofta är grå höger front, är vit vänster fram, är lila höger bak och grönt är vänster bak. Den fasta kabel är positiv en, och den med svart band är negativ.
7.
Anslut den nya elektriska kontakten och antennen leda till att ersätta radio.

8.
Installera radion och dess fäste i fordonets instrumentpanel med dess montering fästelement. Sätt tillbaka paneler på bilen och anslut batterikabeln.

Pressning


1.
Klipp och skala bort 1 /2 tum av isoleringen från de två trådändar med ditt skärande /pressverktyg.

2.
Rada upp kablarna så de kala leder står sida vid sida och pekar i samma riktning. Vrid leder tillsammans för hand eller med pressverktyg för att ansluta dem tillsammans.
3.
Sätt vridna leder till en krympning mössa och kläm åt locket hårt på plats.

4.
Clamp presstången om den gemensamma jordbrukspolitiken att dra åt den och försegla den på tvinnad tråd leder till att säkra dem.

Lödning


1.
Klipp och skala bort 1 /2 tum av isoleringen från de två trådändar med skärande /pressverktyg.

2.
beröra tråden leder tillsammans, eftersom de pekar mot varandra och vrid ihop dem.
3.
Värm trådändar med en lödkolv och röra löda från spolen till kabeln. Se till att löda inte vidrör järn.
4.
Wrap krympslang runt den anslutna avskalade kablar. Värm slangen med en hårtork eller liknande värmepistol för att kontraktet slangen så att den passar runt kabeln.

tips och varningar


 • Kontrollera radions installationsanvisningar för att bekräfta vissa detaljer, såsom vilka kablar är för bytet effekt, konstant effekt, etc.


 • Relaterade artiklar


  vad är en MSD tändning?
  hur man bygger högtalare en kapsling för en bil
  Ford F150 stereo installation
  hur man rengör fläckar på min plexiglas gauge klustret
  Felsökning pionjär ampere
  hur man fäster en aux till en bilstereo
  Hur använder jag en Northstar V8 på bakhjulsdrift?
  hur man får mer hästkrafter för din Jeep
  hur du installerar en radio på en 02 Nissan Sentra
  hur man programmerar om en Keyless fjärrkontroll