hur man överladda en förgasarmotorer

hur man överladda en förgasarmotorer

Någon med en smula mekanisk aptitude kan bult en old-school "Roots" typ kompressor på en motor, slap en förgasare på toppen och kallar det en dag. Rootspumpar se cool sticker genom huven på en gammal muskel bil men kan inte hålla jämna steg med de centrifugala laddningskompressorer populärt i dag. Centrifugalblåsmaskiner är mekaniskt identiska med turbos men använder remdrift istället för heta avgaserna för att snurra kompressorhjul. Förgasare var en gång nästan meningslös för dessa tillämpningar-körbarhet var fattig, och motorer tenderade att explodera. Men den senaste generationen av specialiserade "blow-through" forcerad induktion kolhydrater kan enkelt rival bränsleinsprutning för kraft och pålitlighet

Du behöver:. .
Metric och standardhylsor, en komplett uppsättning
Skiftnycklar, full uppsättning.
Phillips och platt skruvmejslar huvud.
Specialized blås-through, forcerad induktion förgasaren.
Centrifugal kompressor kit avsett för din motor.
Blow-i förgasaren "hatt".
Kompressor-till-förgasaren VVS och fixturer


1
Läs instruktionerna kompressor kit -. . Exakt installationsprocedurer kommer att variera kraftigt från motorn och kit. Du måste installera kompressor fästet i stället för den befintliga generatorn fästet genom att installera den nya kompressor remskiva på vevaxeln, bult överladdningsaggregatet på fästet och anslut kompressor till vevaxeln med den medföljande remmen.
2.
Ta bort den gamla förgasaren och skruva tvingas induktion förgasaren på plats. Dessa förgasare använda ändrade interna för att öka bränsleflödet enligt öka. Denna avgörande egenskap är det som gör modern blås-through kompressor applikationer (så kallade eftersom kompressor blåser genom förgasaren) skiljer sig från förr. Utan denna förmåga skulle förgasaren köras antingen för bränsle rika när off öka eller för magert på uppsving.
3.
Installera rund "hatt" på toppen av förgasaren. Hatten sitter där luften renare annars skulle vara och länkar förgasaren input till kompressor kanalisation. Om du har utrymme under huven, använda en L-formad slang för att leda luft in carb i stället för mössa -. L-röret kommer inte att hindra flöde vid höga varvtal och /eller extrema nivåer öka

4.
Anslut hatt eller L-rörets insugningsslangen till kompressor produktion rör med satsens medföljande aluminiumrör, silikon kopplingar och slangklämmor. Om du använder den valfria intercooler, du ansluter förgasaren till intercoolern utgången och intercooler input till kompressor utgång.

Tips och varningar


 • Om du kör något mer än 10 PSI öka, måste du uppgradera till ett högre tryck bränslepump. Laddtrycket kommer slå tillbaka mot det bränsle i linjerna, om laddtrycket blir för nära trycket i bränsleledningar, kommer bränsleflödet stopp, och motorn går smäll. En bränslepump utformade för elektroniska bränsleinsprutning kommer att behålla 70 PSI hela dagen, så att du kan köra en återgång stil regulator bränsletryck och hålla förgasaren matas på någon draghjälp nivå. För den ultimata kontrollerna använder ett uppsving refererade tryckregulator som automatiskt kommer att öka bränsletrycket en-till-ett med laddtrycket.


 • Relaterade artiklar


  hur man passar bilen amp
  Radarvarnare köpare guide
  Hur byter jag en växelspaksknopp på en 1993 förspel?
  hur du ansluter din bil förstärkare till batteriet
  Hur tar jag bort radion från en 1997 F-150?
  hur man kabeln till två ledare ledde rinnande ljus
  hur man kan öka hästkrafter på en Buick LaCrosse super
  Flowmaster dubbelt avgassystem tips
  hur du skapar din egen bil magneter
  hur man programmerar en fjärrstyrning för en 1999 Chevrolet Silverado