hur man införa ett system bilstereo

hur man införa ett system bilstereo

Alla gillar att lyssna på musik, på jobbet, hemma och särskilt vid bilkörning. Till den yngre generationen en bra bil stereo är ett måste, och att alla förare ett nytt ljudsystem ger kupén en ansiktslyftning och gör hela körupplevelsen mer njutbar

Du behöver:.
Avisoleringstänger Små kabelkontakter.
Tänger.
Liten stjärnskruvmejsel.


1.
Bort bilbatteriet. Ta alltid ur batteriet innan du arbetar på alla elektriska saker på en bil för säkerheten.
2.
Ta bort trimma kring det gamla systemet om du ersätter en befintlig stereo. Alla bilmodeller är lite annorlunda så det är här handboken kommer komma till nytta. Det kommer förmodligen att finnas ett antal skruvar och clips som håller enheten i höljet. Ta bort dessa och sätta skruvarna åt sidan.
3.
Ta bort den gamla enheten från höljet. Detta sker normalt genom att skjuta ut enheten mot dig. Dra försiktigt eftersom ledningarna kommer fortfarande att vara knuten till baksidan av enheten.
4.
Koppla bort alla anslutna kablar från enheten. Det kommer normalt vara fyra till åtta trådar knutna till kabelnät och en antenn kontakt. Selen montering är viktigt eftersom högtalarkablarna stöta på här. Om ledningsnätet på bilen inte passar i den nya stereoanläggning chef sedan ett nytt måste köpas från en bildelar utlopp. Dessa är inte dyrt.
5.
Fäst kabelstammen till den nya stereoanläggning. Om du måste byta ledningsnätet då alla ledningar bör noggrant kopplas bort från den gamla selen. Match varje färg ledare till sin styrman på den nya selen och crimp dem tillsammans. När ledningsnätet är fäst sedan alla anslutningar på bilen kan anslutas till stereon.
6.
Testa enheten. För att göra detta, koppla in batteriet och slå på enheten. Om det inte finns några ljud då kontrollera igen att kablarna är matningen till de rätta punkterna på den nya enheten.
7.
Skjut stereo huvudet tillbaka in i huset tills det sitter ordentligt fast. Byt ut skruvarna som du tog bort i steg 2 och fäst den i hållaren.
8.
tillbaka trim och skruva tillbaka i instrumentpanelen.

tips och varningar


 • Om du har bil inget högtalarsystem installerat, vilket skulle vara ovanligt men inte ovanligt i en riktigt gammal modell, är det bäst att låta en kvalificerad elektriker bil gör jobbet som högtalarna kommer att behöva gå igenom bilen och rätt placerade på instrumentpanelen.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort en dörrpanel på 1997 GMC z71
  hur man programmerar fjärrkontrollen nyckeln till min ford lastbil
  hur man programmerar om en 1996 chevy astro nyckelbricka
  hur man programmerar en 1997 chevy astro nyckelbricka
  hur du gör din bil mer aerodynamiska
  Hur installerar jag stänkskydd på en BMW 3-serie?
  xenonljus vs halogen
  hur man ställer klockan på min JVC bilstereo
  hur man kan jämföra TomTom GPS-enheter
  typer av bilar subwoofers