diy bil ljudinstallation

diy bil ljudinstallation

Bilägare kommer oundvikligen att hitta behovet av att ersätta sina lager däck bilstereo, antingen för att uppgradera sina system eller ersätta en felaktig fabrik enhet. Du kan välja att ha en bil audio professionell byta din gamla enhet för en ny eftermarknaden däck för ett pris. Andra kommer att välja att ersätta deras stereo huvudenhet själva, vilket sparar tid och pengar. Köpa den nödvändiga adaptrar, konsultera bilens reparationshandbok, och har den nya bilstereon installeras på under 1 timme

Du behöver:.
Skiftnyckel.
Installation bur.
Skruvmejsel.
Kabelstam adapter.
GM antenn adapter (GM fordon endast).
Reparationshandbok.


1.
Lyft huven och lossa bulten som håller fast den negativa batterikabeln klämma till batteriets minuspol med nyckeln. Ta bort kabelns klämma ur batteriet och ställ det åt sidan. De negativa kabeln fungerar som grund för fordonet och ska vara frånkopplad ta bort eller installera någon komponent ansluten till fordonets elsystem.
2.
Ta bort alla paneler på instrumentbrädan att avslöja fästet lager stereo. Konsultera fordonets reparationshandbok för verktyg en instruktioner. Ta bort skruvar som håller stereoanläggning i bilens stereo fästet.
3.
Skjut stereo från stereo montering dockan. Koppla stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av enheten.
4.
Anslut stereo ledningar i kabelnätet adaptern.
5.

Skjut installationen buren i stereo montering dockan. Vik metallflikarna på buren: s öppning för att säkra den i bilens stereo docka. Dra stereo ledningar och antennkabeln (med antenn adapter för GM fordon) från baksidan av stereon dockan på framsidan av fordonets streck.
6.
Anslut adaptern kabelnätet leder till uttagen på baksidan av stereon. Anslut sladden antennkabeln till FM-antennen uttaget på baksidan av den nya stereon. Skjut eftermarknaden huvudenheten till stereon dockan. Tryck radion i dockan tills det låses på plats inom anläggningen buren.
7.
Byt paneler som togs bort för att komma åt stereon dockan. Följ instruktionerna i reparationshandboken för slutlig installationssteg.
8.
Tillbaka negativa klämman batterikabeln på den negativa batteripolen. Dra kabelns klämma med nyckeln. Stäng bilens huva.


Relaterade artiklar


Hur förbättrar jag en 1982 corvette’s bakfjädring?
hur man installerar en CD-spelare i en BMW E32
platta rostfria avgassystemet tips
Hur fixar jag en bakre dörr lås på en Ford Expedition?
hur man programmerar en nyckelbricka på 1994 förorts
Inaktivera den spärrlösa posten på en utforskare
hur man bygger en egen lastbil
hur man ökar motoreffekten i en 1995 Acura Legend coupe
hur du tar bort radion från en 2004 Ford Ranger
hur man målar fälgar lager honda