hur man tråd en bil elektrisk fläkt

hur man tråd en bil elektrisk fläkt

Automotive kylfläktar är en viktig del av en bil kylsystem. Om en bil inte har någon luft som passerar genom kylaren eller över motorn kommer motorn överhettas. En överhettad motor kan skadas inom några minuter, och därför hålla bilindustrin kylfläkten i funktion har högsta prioritetNär en fläkt är otillräcklig för att ge. tillräcklig luftcirkulation, kan ytterligare en elektrisk fläkt läggas till. Fläkten ska anslutas till bil-elektriska systemet ordentligt så att fläkten endast fungerar när motorn startas.

Du behöver:
Automotive elektrisk fläkt
. Splice Terminalanslutningarna.
Elektriska tång.
Automotive elektrisk tråd, koppar, 14 AWG.
Crimp-stil spade terminaler, storlek på 14 AWG-kabel.
Crimp-stil kvinnliga Snabbkoppling terminaler, storlek på 14 AWG-kabel.
Enpoliga, Single-Throw fordonsindustrin relä, 10 amp.
Lödfritt vippbrytare, 10 amp lägsta betyg.
Borra med diverse borrkronor.

Switch Installation


1.
Borra ett hål i instrumentbrädan tillräckligt stora för vippan. Klipp ut en längd av tråd och band 1 /2 tum av isoleringen från ena änden av kabeln. Placera en Snabbkoppling terminal över den skalade ändan av kabeln och crimp terminal till tråd.
2.
Placera en skarv kopplingen över bilen startmotorn tråd. Sätt in den fria änden av tidigare kapad längd av tråden i skarven kontakten och crimp skarven kontakten för att den elektriska anslutningen.
3.
Placera Snabbkoppling terminal på en av de switch terminaler. Skjut de två tillsammans tills Snabbkoppling terminal sitter ordentligt fast på strömbrytaren.
4.
Kör en längd av tråd från switchen till batteriet. Skala 1 /2 tum av isoleringen från varje ände av kabeln. Placera en Snabbkoppling terminal över varje ände och crimp terminalerna till ändarna. Skjut Snabbkoppling terminal på switchen änden av kabeln till de återstående byta terminal tills Snabbkoppling sitter ordentligt fast på strömbrytaren.
5.
Lossa låsmutter på toppen av vippbrytaren och installera strömbrytare i hålet på baksidan av instrumentbrädan. Sätt tillbaka och dra åt omkopplaren fästmuttern så att det har övergången till instrumentbrädan.

Fläktreläet Installation


1.
Tryck Snabbkoppling terminal på switchen wire på "85" terminal på reläet.
2.
Klipp en längd av tråd tillräckligt länge för att nå från reläet till batteri och band 1 /2 tum av isoleringen från varje änden av kabeln. Placera en Snabbkoppling terminal i ena änden av kabeln och crimp terminalen till kabeln. Placera en spade terminal över den andra änden av kabeln och crimp terminalen till kabeln. Skjut Snabbkoppling terminal på "86" polen på batteriet.
3.
Placera en spade kopplingen över den svarta kabeln på fläkten och crimp terminalen till tråd. Placera en Snabbkoppling terminalen på den röda (eller vita) tråd på fläkten och crimp terminal på fläktenObservera:. Många ersättningsprodukter fans följer med ändarna av fläktkablarna pre-strippad. Om kablarna är unstripped, band 1 /2 tum av isoleringen från varje tråd änden först och sedan fortsätta med detta steg.
4.
Tryck Snabbkoppling terminal från fläkten tråd på "87" terminal på reläet.
5.
Lossa en av de översta bultarna på den negativa batteripolen. Sätt i de två spader terminalerna i utrymmet mellan batteripolen och den övre bulten. Dra åt bulten så att den håller spaden terminalerna ligger an mot batteriuttaget.
6.
Klipp till en bit tråd som sträcker sig från batteriet till reläet växla och band 1 /2 tum av isoleringen från varje tråd slut. Placera en spade terminal över en av ändarna och pressa terminalen till kabeln. Placera en Snabbkoppling terminalen på andra kabeländan och crimp terminal till tråd.
7.
Lossa en av de bästa bultarna på den positiva batteripolen. Sätt spaden terminalen i utrymmet mellan batteripolen och den övre bulten. Dra åt bulten så att den håller spaden terminalen ligger an mot batteripolen. Skjut Snabbkoppling terminalen på den andra änden av denna tråd på "30" terminal på reläet.


Relaterade artiklar


nummerskylt stilar
hur man programmerar en ford explorer nyckelbricka
hur man hittar en fabrik subwoofer i en 2004 Saturn Vue
hur du installerar Edelbrock performer grenröret i AMC 360
hur man gör en trälåda för din pickup
hur man installerar släpvagn ljus på en jeep
hur man byter en shifter knopp
Hur skapar jag en BMW 128 bil med en universell garage öppnare?
3M Scotchcal film instruktioner
hur man programmerar en Keyless fjärrkontroll för en Honda