hur man kan jämföra ventilerade & slutna högtalarlådor

hur man kan jämföra ventilerade & slutna högtalarlådor

I en värld av bilstereo utrustning, välja en lämplig subwoofer låda för din ansökan ett viktigt steg. Du bör alltid tänka på storleken på bålen område eller förvaringsutrymmet när beslut fattas om en subwoofer låda. Även om det finns många olika baslåda typer, slutna och portade lådor är bland de mest populära och mest använda idag. Båda kapsling typer har sina styrkor och svagheter när det gäller effekttålighet och basresponsen
1.
Läs subwooferns dokumentation för att ta reda på storleken för både slutna och portade lådor. Är det viktigt att välja rätt kapsling storlek för din subwoofer. Använda en låda som är för stort eller för litet än den rekommenderade storleken kan skada subwoofers och påverka dess prestanda.
2.
Jämföra ljudet hos båda lådvarianter. Det enklaste sättet att göra detta är att resa till en lokal bilstereo återförsäljare och lyssna på displayen modeller.
3.
Leta efter power-hantering skillnader mellan subwoofers installeras i portade lådor och sådana installeras i slutna lådor. Eftersom portade lådor har en eller flera installerade ventiler är normaleffekt nedsatt på grund av luft tillåts fly från höljet kammare. En sluten låda kommer inte att tillåta luft fly från den kammare, den instängda luften dämpar rörelse subbasens konen, vilket ökar kraften hantering kapacitet på subwoofern.
4.
Observera effektiviteten skillnader i såväl olika typer av lådor. Eftersom en subwoofer monterad i en sluten låda kräver mer ström för att producera ljud, portat kapslingar är ett bra val om du har en låg effekt förstärkare.


Relaterade artiklar


Hur byter jag hjul på en 330i?
hur du installerar en radio i ett 95 utforskare
hur man programmerar HomeLink i min Infiniti
Keyless inträde instruktioner för en 2000 Silverado
hur du installerar en radio i en 2008 Dodge Ram
hur man programmerar nyckelbrickan för en 2007 Buick Park Avenue
hur man deprogram en 2005 Ford Taurus fjärrstyrning fjärrkontroll
cat-back avgassystem vs axel-back avgassystem
hur matcha subs till ampere
hur man mäter hjulet backset