hur man installerar en förstärkare i en 2005 Nissan Altima

hur man installerar en förstärkare i en 2005 Nissan Altima

I 2005 Nissan Altima kommer med en rad olika alternativ för fabriksinstallerade stereoanläggningar: Du kan välja från en enda skiva inbyggd CD-spelare, Muti-skivors CD-växlare eller en DVD /navigationssystem med pekskärm. Bilstereo entusiaster kanske vill öka sina lager stereo med subwoofer eller eftermarknaden förstärkare. Installera en förstärkare kommer att öka signalen från stereo huvudenheten, vilket gör systemet mer kraftfull och innehållet tydligare. Du kan enkelt köpa ett kit förstärkare ledningar och installera den själv.

Du behöver:
10-mm nyckel
. Förstärkare kabelsats.
Stjärnskruvmejsel.
Kabelstam adapter.
Patch kablar.
Kåpa borttagningsverktyget.
Förstärkaren.


1.
Höj huven på Altima genom att dra spaken huven release, som sitter under förarsidan instrumentpanelen. Flytta till motorrummet.
2.
Lossa båda batterikablarna "klämmor från batteripolerna med en 10-mm skiftnyckel. Ta bort den negativa batterikabeln (svart) först från batteriet, och vila bort från terminalerna, nästa, ta bort den positiva batterikabeln (röd) från den positiva batteripolen.
3.
Placera leda ringkontakt (från förstärkaren kabelsats) på den positiva batterikabeln post. Byt ut positiva batterikabeln klämman över ringen terminal, på toppen av ringen terminalen. Dra åt positiva batterikabeln s klämma till posten med nyckeln.
4.
Anslut strömkabeln från förstärkaren kabelsats till ringkontakt ingång. Ta bort säkringen från säkringshållaren på ringen terminalen, som ligger nära den punkt där ringen terminalen ansluts till batteriet.
5.
Feed strömkabeln på passagerarkabinen för Nissan, genom brandväggen. Använd den väg som redan fastställts för ledningsdragning i kabinen eller skapa en ny öppning med en borrmaskin och 14-mm borr. Om du skapar ett nytt hål, placera en gummiskyddet i öppningen för att skydda kabeln. Återgå till insidan av Altima.
6.
Bort instrumentbrädan som omger vreden klimatkontroll genom att dra den från instrumentbrädan för hand. Ta bort de fyra skruvarna bakom panelen med en stjärnskruvmejsel.
7.
Ta instrumentbrädan som omger stereon montering och dra bort den från instrumentpanelen. Ta bort de fyra skruvarna runt stereo med skruvmejseln.
8.
Skjut stereo från stereo dockan och koppla bort stereo kablage kontakter anslutna till uttagen på baksidan av enheten.
9.
Anslut Nissan kontakterna stereo kablar till ledningarna av kabelnätet adaptern. Anslut ledningarna kontakterna kabelstammen adaptern till motsvarande uttag på baksidan av stereon.
10.
Anslut patchkablar i lämplig leder av kabelnätet adaptern. Se adaptern manual för exakt anslutning platsen för förstärkaren kablage.
11.
Feed plåstret kablarna genom baksidan av stereon dockan och ner till golvet i Altima.

12.
Skjut stereo tillbaka i stereo montering dockan och skruva i de fyra skruvarna i ytterkanten av kajen med skruvmejseln.
13.

Placera kåpa över stereo montering och tryck ordentligt runt kanterna att fästa det på plats.
14.
tillbaka skruvarna runt klimat kontrollpanelen. Placera instrumentbrädan i knopparna klimatkontroll och trycker mot att knäppa tillbaka den i Nissans instrumentpanelen.
15.
Dra patch kablar från fordonets golv på passagerarsidan till den bakre bagageutrymmet i Altima (stammen). Använd ett trim verktygsstativ bort att skilja mattor från golvet i bilen tillräckligt för att dölja kablarna när de reser till baksidan av fordonet.
16.
Dra elkabeln att stammen på förarsidan av Altima. Använd kåpa verktyg för att dölja kabeln under mattan.
17.
Placera förstärkare i bakluckan på Altima, nära baksidan av baksätena. Anslut patch kablar och strömkabeln till enheten. Den exakta platsen för insatsvaror varierar. Makt och signalingångar ofta på motsatta sidor av förstärkaren.
18.
In jordkabeln från förstärkaren kabelsats till grundstötningen ingången på förstärkaren (vanliga mycket nära till ineffekt). Anslut en jordkabel till en skruv eller bult i närheten av A (ingen längre än 18 inches bort). Varje skruv eller bult som är direkt ansluten till Nissans ram kommer att fungera som en tillräcklig grund. Återgå till motorrummet.
19.
Byt ut negativa batterikabeln på batteriets minuspol leda post. Dra kabelns klämma till posten med nyckeln. Gör samma sak för den positiva batterikabeln.
20.
Sätt säkringen tillbaka in i ringen terminalens säkringshållaren. Stäng Altimas huva.


Relaterade artiklar


hur man gör med en begagnad bil
hur man installerar en iPod-adapter till bil
luftfart gps aktiv kontra passiv antenn
hur du gör din bil mer aerodynamiska
Hur ställer jag in tiden på en Pioneer DEH-P6600 cd-spelare?
hur man programmerar fjärrkontrollen post för en 2007 Nissan Sentra
Hur gör jag cyklar på ett takräcke eller pakethållare på en Honda S2000?
hur man programmerar en tändningsnyckel
Hur installerar jag en förstärkare i en ’00 Nissan Altima med ett bestånd huvudenhet?
hur man köper snabbt elektriska skotrar