hur man bygger anpassade baslådor

hur man bygger anpassade baslådor

En subwoofer är en högtalare som återger låga toner. Dess hölje, en baslåda, måste lufttäta att fungera korrekt. En anpassad låda kan vara nödvändig om affären lådor inte passar den avsedda utrymmet, och du kan spara pengar genom att bygga lådan själv. Baslådor bör göras av 3/4-inch medium density fiberboard (MDF)

Du behöver:.
Måttband
. 3/4-inch MDF.
Cirkelsåg.
Penna.
Sticksåg.
Trälim.
Borrmaskin.
2-tums grabber skruv.
Silikon täta.
Drevning pistol.


1.
Mät utrymmet där subwoofern boxen kommer att gå och bestämma storleken på lådan med hjälp av ett måttband.
2.
Skapa ett snitt lista eller skiss, av delar som behövs. Du måste ha en topp, botten, rygg, två sidor och en front. Längden på topp, rygg, botten och front skall vara 1 1/2-inches mindre att den totala bredden på lådan, eftersom de kommer att vara försedda med en stumfog till 3/4-inch sidorna. Om din totala boxen är 30 inches, bör dessa delar skär 28 1/2-inches lång.
3.
Mät, markera och klippa ut varje del med en cirkelsåg. Det är viktigt att skära jämna raka linjer för att garantera en lufttät låda. Mark vad varje del är i utkanten av pjäsen med hjälp av en blyertspenna. Detta för att undvika förvirring under monteringen.
4.
Placera mallen som medföljde subwoofern på framst av din subwoofer låda. Trace runt mallen med en penna.
5.
Klipp ut den främre delen med en sticksåg.
6.
Montera baslåda. Sidorna kommer att fästa med en stumfog upp till toppen, botten, fram och bak. Placera en liten mängd trälim i varje söm och fäst ihop med en borrmaskin och 2-tums skruvar grabber. Låt limmet torka i 15 minuter innan du fortsätter.
7.
Placera en liten rad av silikon täta runt skarvarna i det inre av baslåda med en fogtätning pistol och silikon. Detta garanterar att ingen luft läcker in eller ut ur lådan.
8.
Placera subwoofern i hålet på framsidan av boxen. Fäst subwoofern till boxen med de medföljande skruvarna med hjälp av en borrmaskin.


Relaterade artiklar


hur man väljer ledde bromsljus
instruktioner för installation mustang halo strålkastare
det bästa sättet att köra två batterier för en bil amp
hur man programmerar en Buick fjärrkontroll
hur man målar trumbromsar
hur du ställer klockan på Kenwood KDC mp335 bilradion
hur man byter bil högtalare i en 1995 utforskare
hur park och lagra din gas skotrar för vintern
bör jag byta min vindrutetorkare med ett blad eller påfyllning?
hur man svepa ett avgassystem