hur du installerar en kort växelreglaget i en Honda

hur du installerar en kort växelreglaget i en Honda

Installationen av en kort-shift kit är en vanlig modifiering som bilentusiaster göra sin Honda. Som namnet antyder, förkortar en kort shifter de kastar då växellådan är skiftat genom de redskap av föraren. En kort-shift kit gör att flytta mer exakta samt snabbare. Det finns flera olika märken av korta reglage tillgängliga för Honda, men de är alla liknande för att installera, vilket kan ta ett par timmar eller mindre

Du behöver:.
Socket set och Ratchet, metriska
. Öppen skiftnycklar, metriska.
Domkraft.
Pallbockar.
Skruvmejsel.
Vice grepp.


1.
Bort i läget för hand genom att skruva den från växelspaken. Ta bort mittkonsolen, som kommer att variera beroende på modell men är oftast bara en fråga om att ta bort några skruvar och dra konsolen upp och av.
2.
Dra tillbaka vädret tätning så att växeln mekanismen är synlig. Lyft fordonet med en domkraft och stödja det säkert på pallbockar. Från under bilen bort de två skruvarna som håller bakre växelreglage montera. Ställ montera ur vägen.
3.
Demontera bulten som håller fronten på växelstången på plats med en 12 mm öppen nyckel. Ta bort 12 mm bulten på botten av växelspaken. Placera en vice grepp om skruvarna som håller växeln på plats och ta bort dem en i taget med en skiftnyckel. Ta bort maskinvara på pivot hållaren.
4.
Applicera lite smörjmedel eller fett till den nya växelspaken och överför pivot hårdvara från beståndet spaken till den nya spaken.

5.
Bolt växelreglaget till skift samband. Beroende på vilken modell som Honda, kan du behöva använda ett antal O-ringar (medföljer byggsatser) för att tillåta nya växelreglaget för att passa. Skruva fast bakre shift montera igen.
6.
Tillbaka vädret tätningen över skiftet församling inifrån bilen. Installera mittkonsolen. Installera ratten beståndet skift eller en eftermarknad en.


Relaterade artiklar


Hur återställer jag en kaliber K40?
hur högtalare storlek bil för en bil
hemlagad luftintag för motorcyklar
Hur man monterar en Jerry gas kan en jeep
hur koppla bort abs bromsar
Hur konvertera en motor att köra på naturgas
Hur gör jag tråden löper högtalare genom en gummiluckan boot?
Hur gör jag programmera min bil fjärrkontroll?
hur park och lagra din gas skotrar för vintern
grunderna i lowrider hydraulik