hur man tråd en bil voltmeter

hur man tråd en bil voltmeter

Många fordon har en voltmeter installerad som en del av instrumentpanelen instrumentpanelen. En voltmeter kan du snabbt se om batteriet håller på att tillräckligt laddat. Vissa fordon har inte en voltmeter installerad som en del av instrumenten. Om du vill ha en voltmeter, men din bil kom inte med en, kan du installera en eftermarknad voltmeter på instrumentbrädan

Du behöver:.
Röd elektrisk tråd
. Svart elektrisk tråd.
4 spade terminaler.
Lödkolv.
Elektronisk (harts core) löda.
Elektriska tång.
Automotive voltmeter mätare.
Skiftnyckel eller slip-gemensamma tång.
Skruvmejsel.
Borra (tillval).
Små metall skruvar (tillval).


1.
Installera voltmeter i instrumentpanelen i fordonet. Om det finns en ledig instrument utrymme inom instrumentbrädan klustret (nära hastighetsmätare, bränslemätare, etc. ) för voltmeter, ta bort instrumentpanelen genom att lossa instrumentbrädan fästskruvarna. Avlägsna metall tomt som omfattar instrument hålet och placera voltmeter i instrumentet hålet. Om det inte finns några lediga instrument mellanslag, borra två små hål på toppen av instrumentbrädan. Fäst voltmetern på instrumentpanelen hjälp av någon av metall skruvarna och dra åt skruven så att den håller voltmeter fast på instrumentbrädan.
2.
Klipp en bit rött tråd tillräckligt länge för att nå från batteriet till voltmeter, med hjälp av elektriska tång. Om voltmetern är fäst på toppen av instrumentbrädan, kör ledaren genom extra hål i instrumentbrädan. Strip en centimeter av isoleringen från varje ände av kabeln och placera en spade terminal på varje ände av kabeln. Löd varje spade terminal till slutet av kabeln, med hjälp av lödkolv och den elektroniska löda.
3.
Skär en bit svart tråd tillräckligt länge för att nå från batteriet till voltmetern . Om det behövs, dra kabeln genom hålet på toppen av instrumentbrädan. Strip en centimeter av isoleringen från varje ände av kabeln och placera en spade terminal på varje ände av kabeln. Löd spade terminal i varje ände av kabeln.
4.
Lossa en av de bästa bultarna på den positiva batteripolen kontakt. Placera spade terminalen på batteri slutet av den röda kabeln i utrymmet mellan bulten och batteripolen, och dra åt terminalen fästmuttern. Lossa och ta bort låsmutter på den positiva polen fallkolv voltmeter. Placera spade terminalen på voltmetern positiva polen bult. Tillbaka och dra åt terminalen muttern så att den håller spaden terminalen tätt till den positiva polen fallkolv voltmeter.
5.
Lossa en av de bästa bultarna på den negativa batteripolen kontakt. Sätt spaden terminalen på batteri slutet av den svarta ledningen i utrymmet mellan bulten och batteripolen, och åt de övre bulten så att den håller spaden terminalen ligger an mot batteripolen. Lossa och ta bort låsmutter på den negativa terminalen bulten av voltmeter. Sätt spaden terminalen på voltmetern änden av den svarta ledningen på den negativa polen bulten av voltmeter. Tillbaka och dra åt terminalen muttern så att den håller spaden terminalen tätt till den negativa polen fallkolv voltmeter.


Relaterade artiklar


Hur tar jag bort radion från en 1996 Altima?
Hur man monterar en scooter stam
Flowmaster dubbelt avgassystem tips
universal avgassystem tips
hur man korrekt installera coilovers på en medborgerlig
hur du ställer klockan på en pionjär supertuner IIId bilradion
hur du ändrar radion på en 2002 Chevrolet Suburban
hur man skapar en BMW iPod-spellistor
hur man byter stereo i en Ford Taurus SE
hur man programmerar en fjärråtkomst fob