hur man gör subwoofers starkare

hur man gör subwoofers starkare

Om du önskar att öka volymen av dina befintliga subwoofers, det finns många låg-såväl som högre kostnader alternativ för dig. Det är oerhört viktigt att ha en kvalitet förstärkare som kommer att dra full nytta av ditt befintliga subwoofer makt kapacitet. Att ha rätt storlek och typ av baslåda kommer också att spela en viktig faktor när det gäller att pressa ut varje uns av potentiella dina subwoofers har. Det är också viktigt att anslutningarna till din förstärkare är korrekt görs via en kabelsats som rekommenderas av tillverkaren för att säkerställa bästa prestanda.

Du behöver:
Subwoofer specifikationsblad
. Förstärkare bruksanvisning.
Lämplig storlek och typ av baslåda.
Lämpliga förstärkare för din subwoofer.


1.
Kontrollera kabelkonfiguration eftersom det gäller subwoofern anslutningarna till din förstärkare. Om din förstärkare är "bryggkopplingsbara," tråd talaren leder tillsammans parallellt (de negativa högtalar tvinnats samman, liksom de positiva högtalarkablar vridna eller kopplas ihop). "Bridging the förstärkare" betyder helt enkelt att kombinera både vänster och höger kanal samman till en mer kraftfull mono kanal, kolla med din förstärkare dokumentation för att ta reda på vilka högtalare terminaler till att använda för att överbrygga (vissa märken kan kalla för dig att utnyttja vänster kanal pluspol och höger kanal negativa, medan andra kan kräva användning av vänster negativa och positiva höger).
2.
Rådfråga din förstärkare handbok med hänsyn till anpassning av vinst, delningsfilter och baskontroll uppsving. Initialt bör du ställa din vinst och baskontroll lyft för minsta inställningen, vrid upp volymen på stereon innan den punkt av distorsion vid din HD-högtalare och sedan gradvis öka få kontroll /bas-inställningar uppsving innan hörbar distorsion uppstår från subwoofern.
3.
Kontrollera att du använder lämpliga storlek och typ av hölje för din subwoofer. Specifikationen som medföljde din subwoofers kommer att ge dig den rekommenderade typ och storlek av hölje som gör att du kan få ut det mesta av ditt system. Om du redan har rekommenderad typ och storlek av hölje för dina subwoofers, försök mot subwoofers i en annan vinkel genom att vrida inhägnaden runt antingen vända bort eller mot lyssningspositionen i fordonet (detta kan bidra direkt /speglar den låga frekvenser mot du genom att bättre utnyttja den naturliga akustiken i fordonet).

tips och varningar


 • inte bro din förstärkare utan att rådfråga din subwoofers "specifikationsblad att avgöra deras ohm parallellkopplade. Ta ohms last för de enskilda subwoofer och dela det talet med hur många basar du har. Om du har två 4-ohms basar parallellkopplade skulle ohm går till förstärkaren vara en faktor 2. Kontrollera med din förstärkare i dokumentationen för att se den högsta överbryggas ohm. Om din förstärkare inte stöder ohm lika med eller större än vad subwoofers "lasten är parallellt, kan du inte brygga förstärkaren, så att skador på både subwoofers och förstärkare kan förekomma.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en Rubicon Express hiss i en 1997 Jeep Wrangler
  Hur du tar ut en CD däck på en Mazda 3
  hur man installerar airaid
  Hur gör jag en Altima snabbare?
  information om trädgränsen däck
  hur du ställer klockan på Delco radio
  hur du tar bort högtalarna i min ’99 Camaro
  hur man installerar en dash dvd
  vad är skillnaden mellan en kompressor & en turbo?
  hur man programmerar fordonsindustrin transponder nycklar