hur man ändrar ett mönster hjulbultar

hur man ändrar ett mönster hjulbultar

Hjulet bultmönster på bilen, som namnet antyder, är antalet hjulbultar (eller gängade hål för hjulbultar) och avståndet att hålen är från varandra. Till exempel är ett vanligt bultmönster för äldre VW och Honda 4x100, som hänvisar till det faktum att det finns fyra skruvhål i hjulet och hålen är 100 mm i diameter från varandra. På en 5x108 bult mönster finns fem klacken hål 108 mm i diameter från varandra. Om bultmönster av en viss hjul inte matchar bultmönster på bilens nav, kan hjulet inte användas på den bilen. Däremot kan du installera en adapter som ändrar hjulet klacken mönstret

Du behöver:.
Domkraft
. Pallbock.
Tire järn.
Momentnyckel.
Wheel adaptern.


1.
Ta reda på om en adapter är tillgänglig för bult mönster som du vill konvertera din bil till. Inte varje bult mönster kan omvandlas till bara några alternativa bultmönster. Kolla in ett företag som säljer hjul adaptrar för att se om de har vad du behöver. Om du inte kan hitta adaptern du söker, kan du kanske ha adaptrar specialanpassade.
2.
Lossa ratten klackarna som håller hjulen på. Med en domkraft, lyfta fordonet och sänk den på pallbockar. Ta bort muttrarna och hjulet och ställ hjulet ur vägen.
3.
Placera hjulet adaptern på fordonen nav. Montera de medföljande skruvarna som följde med adaptern. Dra åt muttrarna till 95 lb /ft med en momentnyckel. Kontrollera att hjulbultar inte sticker ut förbi adaptern. Navet Monteringsytan måste vara helt plan. Om reglarna sticker förbi adaptern, måste du installera kortare dubbar.
4.
Placera det nya hjulet som du installerar på reglarna på adaptern. Montera och dra åt muttrarna till 95 lb /ft med en momentnyckel. Sänk fordonet av domkraften och tillbaka till marken med golvet domkraft.

Tips och varningar


 • Installera en adapter för att ändra din släpa bultmönster kommer att orsaka hjulen skall placeras längre bort från kroppen och kan skapa störningar problem med kroppen arbetet. Tänk också på att ju längre bort från suspensionen hjulet är, desto mer stress placeras på navet och fjädring.


 • Relaterade artiklar


  hur du ansluter en bil förstärkare och högtalare
  typer av klämmor bil slang
  hur man måla fälgar på en Ford Expedition
  avgaser ovala tips
  hur du monterar bilder i taket på din bil
  hur man programmerar en Dodge nyckelbricka
  hur du kan få en amp i en Grand Cherokee
  hur till vända upp öka på en 1.8t
  hur man gör en låda för en bilstereo
  hur du ställer GM lastbil nyckelbricka