hur du lägger till fler hästkrafter i en 2004 5,7 Hemi

hur du lägger till fler hästkrafter i en 2004 5,7 Hemi

Hemi-motorn är en av de mest legendariska amerikanska kraftverk någonsin tänkt. Härstammar från den halvsfäriska formen av motorns förbränningsrum, representerar namnet Hemi helt enkelt effekt och vridmoment (och massor av det) till allmänheten. Liksom alla motor dock kan även en massiv motor som en 5,7-liters Hemi kunna förbättras med lite tweak här och finjustera där. För dem som vill få mer makt från deras Hemis, det finns en hel del alternativ, allt från milda till vilda

Du behöver:.
Socket set och spärrfunktion.
Specialty fordonsindustrin verktyg.


1.
Omprogrammera Engine Control Unit (ECU). Även känd som skriva om, detta är en teknik där motorns dator är laddad med olika programvaror att förändringar när och hur mycket bränsle, luft och gnista motorn får. Detta i sin tur kan öka hästkrafter och vridmoment. Skriva om en Hemi dator kräver användning av komplexa fordon diagnostisk utrustning och bör endast utföras av en erfaren tekniker.
2.
Byt grenrören med prestanda rubriker. Hemi-aktien fördelare konstruerade för massproduktion och att klara höga buller och utsläpp förordningar. Som sådan, går heller inte så bra som de kunde på grund av deras mindre än optimal inre gångar och grov gjutning. Tubular headers har större inre gångar och släta ytor för överlägsen luftflödet som avgaserna lämnar motorn. Detta gör att motorn arbeta mer effektivt och göra mer makt. Installera rubriker i stället för beståndet fördelarna i samma plats.
3.
Installera en större diameter avgaser. Precis som rubriker, en större diameter avgaserna kommer att ta bort förbrukade avgaser från motorn mer effektivt än beståndet avgaser, vilket gör att motorn för att skapa fler hästkrafter i processen. Din Hemi kommer också att låta bättre, med en djupare avgasljud. Avgassystem installationen är ganska engagerade och tar specialverktyg och utrustning, inklusive en hiss och svetsning och skärning leveranser. Du kan ha ett avgassystem tillverkat för din Hemi eller köpa en off-the-shelf en.
4.
Installera en kall luftintag (CAI). Ett lager Hemi luft box är relativt begränsande. Ju mer kall luft en motor kan få, desto mer potentiell makt den har. En kall luftintag har stor diameter slang och en större, filter friare andning kon monteras till utgången av den som levererar tätare, kalla luften på insugssidan av motorn. För att installera en CAI, ta bort rutan beståndet luften från där den är bultad till motorrummet och koppla bort den från motorn intag. Installera CAI på sin plats, se till att filtret är placerad där den kan få färsk, kall luft.
5.
FÖRKOMPRIMERA eller turbocharge motorn. Detta är den teknik som används av Hemi ägare som vill ha enorma makt vinster från sina motorer. Båda dessa tekniker använder en kompressor för att tvinga in luft i motorn för stora hästkrafter vinster. Detta är också en av de mest komplexa och kostsamma sätt att få mer kraft från en motor. En erfaren tekniker ska installera en turbo eller kompressor.


Relaterade artiklar


hur du uppdaterar bil grafik
prestandaförbättringar som förbättrar gas körsträcka
hur du ansluter hella 500 ljus
för-och nackdelar med slang eller slanglöst däck skoter
Hur du tar ut en CD däck på en Mazda 3
hur du tar bort radio lavin
hur man återställer fjärrkontrollen på en GMC safari
Avinstallera ett superchip i en ’97 expedition
stereo avlägsnas i ett 2007 Hyundai Elantra
Spelregler för min iPod i enklaven