hur du ändrar storlek på däck

hur du ändrar storlek på däck

Bilens däck är avgörande komponenter som kan påverka rida, hantering och även bränsleekonomi. Däck är också en förvirrande ämne, med flera val av märken och många olika storlekar och profilerna. Däck mäts med tre primära kriterier, bredd, profil och diameter, som alla är tryckta på sidan av däcket. Mätningarna kommer att se ut ungefär så 205/65ZR-16. Det första numret (205) är bredden i millimeter, är det andra numret (65) däcksida, vilket är avståndet mellan hjulet och den yttre kanten på däcket. Detta är en uttryckt i procent av bredden på däcket. En 65-serien har en sidovägg som är 65-procent av bredden på däcket. Den sista siffran (16) är höjden på däcket och fälgen är monterad på. I skrivelsen hänvisar till hastigheter på däcket

Du behöver:.
Nya däck


1
Bestäm vilken storlek däck du vill installera. . . Detta beror delvis på varför du ändrar storlek på dina däck. Om du vill förbättra hanteringen och grepp på din bil, du kommer sannolikt att installera däck som är lite bredare. Till exempel, om din bil har 205/50-16 däck och du vill ha mer grepp, kan du installera en 215-bredd eller kanske till och med 225-bredd däck. Om du vill ha bättre bränsleekonomi eller vill spendera mindre, än du kan gå med en smalare däck. Till exempel kan du installera en 195 däck i stället för ett 205 däck.
2.
Se till att däcken får plats på din hjul. Om du bara installerar en bredare däck, bör de nya däcken passar på befintliga hjul. Dock bör du inte installera ett däck som är mycket bredare än din befintliga däck, eftersom det kommer att inverka negativt bilens hantering. Om du installerar ett däck som är längre än din befintliga däck, behöver du även installera större hjul. Till exempel, om du har 15-tums däck och vill installera 16-tums däck, kommer de större däcken inte får plats på 15-tums diameter hjul. Du måste installera 16-tums hjul.
3.
Se till ytterdiameter av däcket är densamma om du vill att din hastighetsmätare fortsätta att läsa korrekt. För att säkerställa att den yttre diameter förblir densamma när du installerar ett bredare däck behöver sidoprofil att få mindre. Om du är har ett 205/50-16 däck och vill installera en bredare däck, kan du installera ett 215/45-16 däck. Den sida profilen är uttryckt i procent av bredden och behöver därför vara mindre som bredden blir större för att den yttre profilen att förbli densamma. Ett däck professionell kommer att kunna hjälpa dig med den särskilda mätningar på dina däck.
4.
Köp däcken. Det billigaste stället att köpa dina däck är från ett stort företag på nätet som säljer däck. Du kan beställa däcken och få dem levererade till dig och sedan ta dem till en professionell och få dem installerade. Du kan också köpa dem lokalt och har butiken du köpte dem från att installera dem.
5.
Har däcken monteras av en däckspecialist. Däck är en av de delar som inte kan installeras av en amatör. Däcken skall vara monterade på hjulen och sedan rätt balanserad med en balansering av däck maskin. Om däcken inte är korrekt installerad, kan de slits ut i förtid liksom vibrerar och skakar när fordonet körs.


Relaterade artiklar


hur man programmerar en fjärråtkomst fob
Hur lägger jag hästkrafter till min Mitsubishi 3000 GT?
Hur fixar jag en radioantenn på en Chevrolet Trailblazer?
Hur gör jag marbleize måla auto organ?
hur man hittar en bil storlek stereohögtalare
instruktioner om bilstereo installation
hur man programmerar en ford explorer nyckelbricka
hur man gör subwoofers starkare
hur man återställer en 1995 fob Nissan Pathfinder
hur du ansluter en iPod till bil cd-spelare