diy bilstereo anläggning för ett 1989 grand prix

diy bilstereo anläggning för ett 1989 grand prix

I 1989 års Pontiac Grand Prix kom med en vanlig stereo som innefattade en AM /FM stereo och ett kassettband spelare. Grand Prix ägare kan hitta behovet av att ersätta en funktionsstörning lager stereo eller kan välja att uppgradera sina bilens stereo däck med en mer kompetent eftermarknaden enhet. Du kan välja att få den nya stereon installeras av en professionell bil-ljud tekniker, eller så kan du göra det själv för en bråkdel av kostnaden

Du behöver:. .
10 mm nyckel
Phillips-skruvmejsel.
Kåpa borttagningsverktyget.
Kabelstam adapter.
GM antenn adapter kabel.
Aftermarket installation bur.
Skruvmejsel.

Ta bort

Factory Stereo


1.
Höj huva av Grand Prix och koppla den negativa batterikabeln. Använd en 10 mm nyckel för att lossa kabeln bulten och ta bort kabeln klämma ur batterikabeln inlägget.
2.
Bort de två skruvarna i botten driver's sida instrumentbrädan med en stjärnskruvmejsel skruvmejsel. Sänk panel ur vägen.
3.
Ta viktigaste instrumentbrädan i hörnet till vänster om ratten och dra bort den från instrumentpanelen för hand. Använd ett trim verktygsstativ bort att bända upp panelen bort från tankstreck om du inte kan släppa den för hand.
4.
Arbeta händerna i ytterkanten av instrumentbrädan för att ta bort det från helt Grand Prix instrumentbräda. Koppla bort vit plast Kopplingsanvisningar från baksidan av panelen till fri panelen från instrumentbrädan.
5.
Bort de två skruvarna bredvid stereon fästet med skruvmejseln.
6.
Skjut fabriken stereo från Pontiac stereo docka och koppla bort alla anslutningar och antennkabeln från enhetens baksida.

installera den nya Stereo


1.
Anslut Pontiac stereo ledningar kontakter till motsvarande leder av kabelnätet adaptern.
2.
Anslut Grand Prix antennkabeln till GM eftermarknaden antenn adapter kabel.
3.
Skjut installationen buren i bilens stereo docka till färdiga öppningen för att ta emot den nya enheten. Böj metallflikarna vid öppnandet av buren nedåt med en platt skruvmejsel. Feed ledningarna leder sele adapter och antenn adapter kabel genom gallret.
4.
Anslut kabelstammen adaptern leder till uttagen på baksidan av den nya stereon. Anslut antennkabeln till uttaget på det nedre högra hörnet av eftermarknaden stereons baksida.
5.
Skjut stereo in i buren tills den snäpper på plats.

6.
Anpassa Pontiac viktigaste instrumentbrädan mot instrumentbrädan. Anslut tidigare kopplats ledningarna kontakter på baksidan av panelen. Tryck sidostycket mot instrumentbrädan tills den snäpper på plats igen.
7.
Lyft den nedre driver's sida instrumentbrädan och ersätta de två skruvarna med Phillips-skruvmejsel. Återgå till motorrummet.
8.
Byt ut negativa batterikabeln klämma på Pontiac negativa batteripolen post. Dra åt bulten på kabelns klämma för att fästa kabeln till batteriet. Stäng huven.


Relaterade artiklar


hur du ansluter en iPod till en Clarion vrx775vd
hur man byter en radio i ett 2005 chevy banbrytande
Reese dragkrok monteringsanvisning
hur man installerar prestandahöjande chip
kan du sätta en Cheva motor i en Mercury Cougar?
Installationsguide för en 1997 Dodge Stratus radio bil
monteringsanvisningar en tunga kylare transmissionsolja
hur du installerar en radio i ett 1990 Geo Prizm
Hur anpassar jag Lancer Evolution?
Hur installerar jag en 2004 F150 billet grill?