hur man berättar skillnaden mellan olika typer av fälgar

hur man berättar skillnaden mellan olika typer av fälgar

Det finns en svindlande mängd fälgar finns för nästan alla bilar och lastbilar som någonsin gjorts. Men tydligen inte alla hjul kommer att gå på varje fordon. Hjul är gjorda med ett visst fordon i åtanke och är utformade med särskild dimension, bultmönster offset och. Tala om skillnaden mellan olika typer av hjul är relativt lätt med rätt kunskap

Du behöver:
Ruler (för att mäta hjulets dimensioner)


1
<. . br> Inspektera centrum mössa, rim och baksidan av hjulet för en tillverkare märkningar att avgöra vem som gjort hjulet. Hjul beslutsfattare sätter i allmänhet sin logotyp på mitten locket på hjulet. Om det inte mitt tak eller inga markeringar på mitten mössan, titta sedan på läppen och ansiktet-eller mittfält-av hjulet för märkning. Du kan också vrida ratten över och titta på baksidan av hjulet för särskiljande märkning.
2.
Studie hjulet själv bestämma om det är en stålfälg eller en legering. De flesta bilar kommer med någon typ av lättmetallfälg, men stålfälgar fortfarande i stor utsträckning. Ett stål är i allmänhet tyngre än en lättmetallfälg om du plockar upp en av varje. Stålhjul är också generellt mer vanligt att titta än legeringar eftersom de är stämplade snarare än gjutna eller smidda. Medan legeringar vanligtvis har en talade eller maska design av något slag, stålfälgar har runda eller rektangulära hål i dem.
3.
Mät offset av hjulet för att avgöra om det är en positiv offset hjul eller en negativ offset hjul. Förskjutningen är måttet från centrumlinjen av hjulet vid navet monteringsytan av hjulet. Om navet monteringsyta hjulet mellan mittlinjen av hjulet och den inre kanten av hjulet, då är det negativa offset hjul och kommer att sticka ut från suspensionen mer. Om navet monteringsytan är mellan mittlinjen av hjulet och den yttre kanten av hjulet är det en positiv offset hjulet.

Framhjulsdrift bilar och några moderna bakhjulet bilar kör använda positiv offset hjul. Negativa offset hjul används ofta på bakre muskel fyrhjulsdrift bilar och sportbilar.
4.
Bestäm mått och bultmönster av hjulet. För att bestämma hjuldiameter mäta avståndet tvärs över hjulet. Mätningen är någonstans från 13 inches och 20 inches och ibland större. Bredden bestäms genom att mäta avståndet mellan insidan läppen i ansiktet av hjulet på insidan läppen av insidan av hjulet. Detta kommer att bli allt från 4 inches till 12 inches eller större.

att bestämma bultmönster, räkna antalet hål som finns för muttrarna och sedan mäta avståndet från en klack mutter till en direkt, eller så nära direkt, mitt emot det. Mätningen kommer att vara något i stil 4x100, vilket innebär fyra klacken hål som är 100 mm i diameter från varandra.


Relaterade artiklar


information om trädgränsen däck
däckstorlek information
hur du programmerar din saturn Keyless fjärrkontroll
Vilken typ av olja gör motorcyklar använda?
Hur bifogar jag en ställning för att en kulan?
hur man byter bromsbelägg på en 2004 C230 sport
hur man installerar kall luftintaget på en 2000 Ford F-150
hur man installerar en bilstereo i en 93 mazda skyddsling
hur man använde en turbo
hur man installerar en CD-spelare i en 1993 Lexus