Vad är rampens pluggar?

Vad är rampens pluggar?

Det finns en förvirrande mängd tillbehör som kan installeras på en bil. Det finns yttre delar av kroppen, hjul, fjädring delar och bromsdelar, bara för att nämna några. Många av dem är inspirerade av delar som ursprungligen utvecklades för racerbilar. Hood stift är ett sådant tillbehör

Funktion

Syftet med huva stift är att hålla huven eller bakluckan på en bil avslutades i avsaknad av en huva spärren. Hood stift var ursprungligen avsedda för tävlingsbilar så huven release kunde elimineras i syfte att minska vikt och komplexitet. Men de blev populära hos modifierade ägare gata bil av samma skäl och eftersom de gör en bil ser mer målmedveten och "demokrati".

Beskrivning

Den vanligaste stift är den typ som kommer upp genom ett hål i huven. Stiftet har ett hål i det som en metall clip går igenom på en 90-graders vinkel. Spärr typ huva stift har en mekanism som kan vridas på ett gångjärn för att låsa huven på plats. Hood stift vanligtvis görs av aluminium eller stål, men det finns kolfiber huven stift.

Komponenter

Den viktigaste komponenten är den faktiska stift eller vad enheten är bultad på fordonet under huven. Stiftet, som är gängad på botten, installeras i ett hål som borras i plåt av fordonet och fästs på plats med två muttrar, en på vardera sidan av plåt. När kåpan är stängd stiftet går igenom ett hål på motorhuven. Ett klipp är sedan gled genom ett hål i stiftet från utsidan av huven för att hålla huven på plats. En trim platta går runt pinnen och hålet för att skydda färgen från att bli repig. Trim skruvas på fläkten själv.

Var man hittar dem

Hood stift kan hittas från butiker automatisk del som Pep pojkar och från företag som säljer racing delar. Företag som säljer specialitet tillbehör till bilar och lastbilar gör också huva stift.

Installation

För att installera huven stift, öppna huven och hitta en lämplig plats att montera stiftet. Använd en borrmaskin och lite att borra ett hål. Montera pin med två muttrar. Bestäm var stiftet behöver gå igenom huven och borra motsvarande hål i huven. Installera trimplanen på motorhuven.


Relaterade artiklar


Hur tar jag bort en 1997 F-150 stereo?
Hur installerar jag jeep högtalare?
hur du tar bort färg
om kavaljer marken effekter
felsökning av en Sony XM-zr604
Skillnaden mellan metallic & Pearl billack
hur du beställer personliga registreringsskyltar
hur du tar bort en ’95 mustang radio
hur park och lagra din gas skotrar för vintern
hur man installerar neonljus under bilen