vad är överväxel i en bil överföring?

vad är överväxel i en bil överföring?

I mekaniska termer, finns det tre typer av enhet: underdrive (där överföringen utgående axeln blir långsammare än input), direktdrivning (där input och output är anslutna och vrida samma hastighet) och överväxel. Overdrive är motsatsen till underdrive, utgående axel vänder snabbare än den ingående axeln till lägre motorvarvtal och spara bränsle

Manuell Beskrivning

Overdrive i en manuell växellåda är mycket enkel. Manuella transmissioner använda en ingång och utgående axel som är parallell med varandra i ärendet, och ansluts med en serie av växlar. Om kugghjul på ingående axeln är mindre än de matchande växlar på utgången, stängs produktionen långsammare och du har underdrive. Om den ingående axeln växlarna är större, blir den utgående axeln snabbare och du har överväxel.

Auto Beskrivning

Vetenskapen bakom automatiska växellådor överväxel är lite mer komplicerad än den som används i manuella enheter. Automatiska växellådor har en "global" gearset baktill, som innehåller en central "sol" redskap ansluten till höljet s "kuggkrans" med mindre "planet" kugghjul som passar mellan dem. Om du låser den yttre ringen på plats och skicka ström genom centrum solhjulet, det mindre planet redskap kommer att bana runt solen växel. Eftersom de är fysiskt mindre än solen växel kommer planetväxlar rotera långsammare än solen (vilket ger dig en underdrive ratio). Om du låser solhjulet på plats och skicka ström genom den lilla planeten redskap kommer planeten redskap snurra betydligt långsammare än den stora yttre kuggkransen (vilket ger dig en överväxel högsta växeln).

Syfte

På något under bilens toppfart, producerar din motor mycket mer hästkrafter än den kräver bara att hålla hastigheten. Till exempel kan en u00A3 3. 000 bil behöver endast 40 hästkrafter med en marschhastighet på 55, men motorn kan producera tre gånger så vid sin 55 mph kryssning RPM. Ytterst upp brinnande tre gånger det bränsle som bilen vindar behövs för att upprätthålla den hastigheten på plan mark. Overdrive droppar motorn ner till en lägre varvtal, där de gör mindre ström och förbrukar mindre bränsle.

Performance

Overdrive ger en mycket mer acceleration inriktade slutväxeln (påkörning) utväxlingen, vilket ger bättre straight- linjens prestanda utan att påverka bränsleekonomin. Överväxeln Enheten kommer att göra bilen agerar som om den har gas-sparare utväxling istället för dragracing växellådor. I vissa applikationer överväxeln kan också fungera som en "splitter" för att effektivt fördubbla antalet överföring utväxling.

Add-On Overdrive

Add-on overdrive enheter (även känd som "splitters" i lastbilstransporter världen ) är i huvudsak små, två-växlade som bulten på baksidan av din befintliga överföring. En splitter ger dig inte bara en överväxel redskap för cruising, kan det hjälpa till att hålla din motor i sin mest effektiva varvtal band genom att ge dig en "växel-mellan-the-växlar. "En splitter blir effektivt en tre hastighet till en sexväxlad och en fyra hastighet in i en åtta hastighet. Exempel: första växeln (splitter av), första-och ett halvt (splitter på), andra växeln (skift, splitter av) , andra-och ett halvt (splitter på) och tredje växeln (skift, splitter av).


Relaterade artiklar


Hur man monterar en bilstereo under ett säte
hur man hittar en fabrik subwoofer i en 2004 Saturn Vue
Hur tar jag bort tillbaka glas i en 1995 Ford Ranger?
Hur byter jag en växelspaksknopp på en 1993 förspel?
hur man tråd automatisk förstärkare
hur man tråd en Jensen bilstereo
hur du installerar Edelbrock performer grenröret i AMC 360
hur man tar betalt en bilstereo kondensator
hur man byter en kia stereo
hur du installerar en radio i en 2003 Dodge Ram