propan motortrimning tips

propan motortrimning tips

som ett alternativt bränsle, har propan visat bättre än de flesta som en livskraftig ersätta både bensin och diesel. Propan injektion är i allmänhet enklare och mer tillförlitlig än bensin eller diesel, brinner renare, erbjuder lägre kylvätsketemperaturer och har en mycket högoktanig nivå (ca 110). Medan propan injektion har sina begränsningar, är det fortfarande den bränsle för många stora flotta operationer.

Konto för samlingsröret

Motorer använda multi-point bränsleinsprutning, eftersom de flesta moderna kraftverk gör, har inloppsrör för att flöda ingenting annat än luft. Äldre grenrör mönster som de är avsedda för förgasarmotor eller gas-organ injektion, i allmänhet inte innehåller den mycket långa och konstigt-vinklade löpare finns på flera punkter grenrör, vinklar som lätt kan orsaka bränsle separation och leda till baktändning som gasen första öppnas. Resultatet är en stor ficklampa-liknande stråle av brinnande propan i intag-ett allvarligt problem om du har en av plast grenrör. Om du upplever baktändning på grund av propan injektion, kan du antingen installera en multi-punkt setup injektion propan som håller bränsle ur de många eller att utnyttja en switch gaspådragsläge som garanterar insprutningsenheten inte sparka in tills gasen har öppnat tillräckligt.

Höj Komprimering

Om du bygger en motor från grunden med avsikt att köra propan, bör du allvarligt överväga att installera högre kompression kolvar. På grund av sin mycket höga oktantal kan propan-Bränsleinsprutningsmotorer tolerera kompression cirka 1,5 till 2 poäng högre än de tillåtna med 93 oktan pump gas. Högre kompression ökar hästkrafter och vridmoment över hela varvtalsområdet och öka både prestanda och bränsleekonomi. Propan har inte energitätheten i bensin, vilket innebär att motorn kräver mer av den för att generera samma effekt. Högre komprimering kommer att kompensera de förluster som bränsleekonomin inneboende propan injektion

Använd som ett tillägg

Fylla har alltid varit ett problem för propan-insprutning fordon. Bränslet helt enkelt inte finns på varje hörn bensinstation. Om du vill att högoktaniga, rena utsläpp och motor livslängd av propan men vill inte oroa slut på gas i mitten av ingenstans, bör du överväga att köra propan som ett komplement bara. Kompletterande propan system är enkla, ganska billiga och enkla att installera och finslipa (särskilt på dieselmotorer). En stor nog propan insprutningssystemet ger dig möjlighet att finjustera motorn för bensin, men helt byta över till propan medan kryssningar.

Konto för Timing

Medan propan har en högre oktantal än bensin, den har en mycket lägre " flampunkt. " Så snart propan går in i cylindern, det kommer inte att vänta att bränna. Även om detta inte nödvändigtvis en dålig sak för prestanda innebär det att du i allmänhet inte kan använda eftermarknaden prestanda marker med propan injektion. Prestanda chips förväg timing till den yttre gränsen för vad bensin kan hantera, som vida överstiger säkerhetsgränsen för propan. Du kan även behöva fördröja tidpunkten något för att förhindra att "knacka" och detonation.


Relaterade artiklar


hur du ansluter två RCA-ingångar tillsammans på en bil amp
hur du uppgraderar min chevy Silverado’s högtalare
hur du installerar en radio i en 2003 Dodge Ram
Hur lägger jag till en eftermarknad huvudenhet till en pilot fabriken Honda res?
Vad är offset fälgar?
hur du programmerar din saturn Keyless fjärrkontroll
motortrimning hemligheter
hur man programmerar en dodge ram nyckelbricka
hur man installerar en förstärkare i en 2001 Chevrolet Tahoe
hur man målar mag hjul