hur man installerar headers i en 1994 Honda Civic

hur man installerar headers i en 1994 Honda Civic

Avgassystemet på en 1994 Honda Civic kan vara restriktiv, vilket begränsar hästkrafter som motorn. Ett sätt att ändra på det är att installera en eftermarknad header på motorn. Detta ersätter gjutjärn grenrör med en utjämnad, böjda huvud, ökar luftflödet och lägga upp till 15 hästkrafter i processen

Du behöver:. .
Jack
Pallbockar.
3/8-tums Ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats.
Lambdasondens uttag.
Antikärvmedel.
Fast nyckel set.
Sidhuvud med packning.


1.
att fordonet svalna i minst 2 timmar så att avgaserna sval vid beröring. Pop huven. Leta avgasgrenröret, som är direkt bakom radiatorn, med en gul oljemätsticka i centrum av det. Ta ut oljestickan genom att dra det mot dig. Skruva loss värmeskyddet kring grenröret med 3/8-tums Ratchet och uttag.
2.
Lokalisera syresensor, som ligger på passagerarsidan av grenröret och har elektrisk kontakt ansluten i ena änden. Koppla ur kabelnätet med hjälp av händerna, ta sedan bort sensorn med 3/8-tums Ratchet och en syresensor uttag.
3.
Skruva loss toppen av utloppsröret från topplocket med fast nyckel. Lyft upp framsidan av bilen med domkraften och la den på pallbockar. Skruva loss nedre delen av utloppsröret från avgaserna med hjälp av 3/8-tums Ratchet, förlängning och uttag. Ta bort utloppsröret från motorrummet, och dra loss grenröret packning.
4.
Skjut huvudet in i motorrummet. Placera packningen mellan topplocket och sidhuvudet, sedan löst bult huvudet på topplocket med händerna. Applicera ett tunt lager av antikärvmedel att trådarna i syresensor. Montera sensorn i sidhuvudet med 3/8-tums Ratchet och syresensor uttag, anslut sedan sensorn i selen.
5.
Bolt botten av huvudet till den befintliga avgassystem med 3/8-tums Ratchet, förlängning och uttag. Dra upp huvudet bultar på toppen av insugningsröret med en fast nyckel.
6.
Sänk bilen utanför står med domkraften. Slå på bilen och lyssna på ventilkåpan och på botten av bilen för några avgaser läckor. Om du hör något, dra upp anslutningarna med hjälp av lämpligt verktyg.


Relaterade artiklar


instruktioner för Färgtoning installation
Hur installerar jag bogsering speglar på en Dodge RAM?
Acura RSX marken effekter
hur du justerar tiden på en Pioneer DEH-3900mp cd-spelare
hur du ansluter bakifrån kameror
tips om rengöring krom på Harley-Davidson motorcyklar
Hur ändrar jag dörren högtalarna på en 1996 honda?
Ford Ranger marken effekter
hur man uppgraderar en 1988 Jeep Cherokee’s radiator
B16 VTEC motor tricks