hur man byter en fabrik stereo i en 1998 saturn SL2

hur man byter en fabrik stereo i en 1998 saturn SL2

I 1998 års Saturn SL2 kom med standard stereo inklusive en AM /FM-radio och kassettdäck. Saturnus ägare behöver för att ersätta en defekt lager däck kan ha sin stereo ersättas av en professionell stereo tekniker på en icke-stereo utlopp eller genom Saturn återförsäljare. Du kan också välja att köpa din nya stereo och installera det själv. Du kommer att behöva skaffa en antenn adapter för att ansluta Saturnus antennkabeln till en eftermarknad stereo, samt en adapter frontpanelen eller anläggning krage att montera den nya radion.

Du behöver:
10 mm skruvnyckel eller tång
. 7 mm hylsa och köra.
GM antenn adapter.
Frontplatta adapter.
Ledningsdragning-sele adaptern.


1.
Lyft huven på Saturn att få tillgång till jordkabel. Lossa bult på den negativa batterikabeln med en 10 mm nyckel (eller tång). Den negativa kabeln är svart och förbinder Saturnus batteriet till ramen av fordonet. Ta bort kabeln från den negativa batterikabeln post.
2.
Tryck i mitten av stift på båda sidor om centrum instrumentbrädan, precis under stereon församling. Dra stiften från panelen.
3.
Dra centrum instrumentbrädan bort från botten av instrumentbrädan. Koppla den svarta plast ledningar kontakten från baksidan av panelen. Hela panelen kommer att glida från instrumentpanelen, avslöjar stereo-fästet.
4.
Bort de två skruvarna på toppen av stereo-monteringsfästet med en 7 mm hylsa och köra . Skjut stereo framåt (bort från instrumentpanelen) för att komma åt kablar anslutna till baksidan av enheten.
5.
Koppla ledningarna kontakten (svart plast tråd gruppering kontakten) från baksidan av fabriken stereo. Koppla ur antennkabeln från baksidan av Saturnus fabrik stereo.
6.
Anslut Saturnus antennkabeln till GM Antennadapter.
7.

Placera frontpanelen adaptern på stereon montering docka. Rikta in hålen på ovansidan av adaptern med hålen på Saturnus stereo-konsolen. Skruva i de två 7 mm bultar i de två hålen för att fästa fronten adaptern till fästet.
8.
Anslut Saturn stereokontakt ledningar av plast i ledningarna-sele adapter. Anslut ledningarna-harness adapter-kontakten i uttagen på baksidan av nya stereo. Anslut kabeln antennen adaptern till antennuttaget på baksidan av eftermarknaden stereo.
9.
Skjut in den nya stereon i öppningen av frontpanelen adaptern. Tryck radion i instrumentpanelen tills det låses på plats i fronten adaptern.
10.
Tillbaka den nedre centrum instrumentbrädan runt stereon och trycker den mot botten av instrumentbrädan. Byt stiftskontakter på vardera sidan av panelen. Återgå till Saturnus batteri.
11.
Byt ut negativa batterikabeln runt den negativa batterikabeln post. Dra kabelns klämma till posten med hjälp av skiftnyckel eller tång. Stäng Saturnus huva.


Relaterade artiklar


hur du monterar bilder i taket på din bil
Hur lägger jag till en förstärkare till fabriken cd-spelare i en 2003 honda?
hur man programmerar om en jeep Keyless fjärrkontroll
hur man gör en egen bil galler
hur man installerar ett mtx thunder 4300x förstärkare
hur man gör en trälåda för din pickup
hur man installerar en CD-spelare i en Lincoln
Hur ställer jag klockan på en eftermarknad jvc stereo?
Gratis instruktioner att omprogrammera en avstängd fjärrstyrning fjärrkontroll
hur du tar bort Thule lasthållare