hur du väljer fälgar

hur du väljer fälgar

Fälgar, hjul, legeringar --- vad du vill kalla dem, de är de mest märkbara aspekter av din bil och är en av de vanligaste förändringarna bil entusiaster (och bilägare i allmänhet) gör. Det finns också prestanda fördelar som kan komma med att installera en annan uppsättning hjul, inklusive mindre vikt och bredare däck, både som kommer att förbättra bilens väghållning

Du behöver:. .
Wheel kataloger
Linjal (för att mäta mönster hjulbultar).


1.
Välj den stil du vill. Tack vare populariteten av eftermarknaden hjul, det finns många valmöjligheter, vilket kan göra processen förvirrande. Det underlättar om du har någon idé om vad ser du föredrar. Kanske du vill ha en målmedveten ras utseende, i vilket fall bör du välja en tredelad hjul med en målad centrum och samtidigt undvika kromat eller polerade ytor. Eller du kanske vill ha en mer "blingy" titta, i vilket fall en ljus kromad finish är lämplig. Bläddra hjul kataloger, besöka online hjul källor eller besök hjul utställningslokaler och butiker däck.
2.
Bestäm vilken storlek du vill använda. När bilägare installerar en ny uppsättning hjul, installera de oftast ett hjul är större än den befintliga hjulet för en föreställning och estetisk uppgradering. Generellt sett är det säkert att gå med plus-1 eller plus-2 storlek ökar, vilket ökar diametern på hjulet med 1 och 2 inches. Det är möjligt att installera hjul 3 eller 4 inches större i diameter, men kom ihåg att du kan stöta på problem med passformen om hjulet är för stor. Du kommer också att påverka hur hastighetsmätare läser, och du kan också inverka negativt på bränsleekonomi och hantering om du installerar en massiv, tung hjul. Tänk på att du också måste installera lägre profil däck när du ökar hjulets diameter för att hålla de yttre dimensionerna av hjulet och däcket paketet samma.
3.
Avgöra vad din hjulets bultmönster och offset är det. Regeln Mönstret är lätt att avgöra. Helt enkelt räkna antalet muttrarna hålla dina hjul på (det kommer att finnas fyra eller fem på de flesta bilar, mer på vissa lastbilar) och sedan mäta avståndet mellan två av de muttrarna som är mittemot varandra. Du kommer att sluta med en mätning som 4x100 (fyra hål, 100 mm i diameter från varandra), 5x108 mmFörskjutningen av hjulet är där hjulet sitter i förhållande till navet när den är installerad. Kontrollera att du använder rätt offset för att undvika problem med hjulen eller däcken skaver mot karossen, bromsar eller fjädring. En ny mätning du vill bestämma är centrum hålet i hjulet, där navet kommer genom centrum av hjulet.
4.
Bestäm vad din budget är. Det finns ett enormt utbud av priserna på hjul. Vissa är väl under $ 100 per hjul medan vissa avancerade hjul kan kosta mer än $ 5000 för en uppsättning av fyra. Ju större hjulet är, desto mer kommer det att kosta. Andra faktorer som påverkar hjulet priser är hur ljus de är och hur de är gjorda (gjutna, smidda, etc). Hur mycket du spenderar bör delvis bestämmas av vad du ska använda bilen till. Om du är racing det eller försöker att förbättra hanteringen, då du kanske vill budget mer pengar. Om å andra sidan är du helt enkelt uppgradera utseendet eller ens byta ut en uppsättning hjul som har blivit böjda eller skadade, kan du spendera mindre.


Relaterade artiklar


hur man målar en Suzuki chrome vilde motor
bil hjul specifikationer
hur du raka bil emblem
hur man programmerar en 2000 chevy blazer fjärrkontroll
hur man byter bakre högtalarna under 2001 medborgerlig
hur man byter en radio i ett 1995 ford Aerostar
hur man installerar en crossover bilstereo
Vad är offset fälgar?
hur man programmerar en transmitter för fjärrstyrning i en 1999 gmc
information om dodge mygig stereon