hur du installerar en sport varvräknare i en bil

hur du installerar en sport varvräknare i en bil

Installera en eftermarknad varvräknare är en vanlig uppgradering som bilentusiaster gör i sina bilar, speciellt om motorerna är modifierade för mer prestanda. Du kanske vill installera en varvräknare i bilen om den inte kom med ett eller kanske du vill att ytterligare funktioner som en eftermarknad Tach erbjudanden, som en övergång ljus eller RPM minns, som talar om hur hög varvtal på motorn togs under körning. Installera en varvräknare är inte så svårt, men det kräver en del kabeldragning och specialverktyg.

Du behöver:
Skruvmejsel
. Tång.
Borrmaskin.
Borr.
Avisoleringstänger.
Wire VECKARE.
Spade tråd kontakten.
Wire Splicer.
Eltejp.
Öppna nycklar.


1.
Bort varvräknaren ur kartongen. Ställ in varvräknare till antalet cylindrar att ditt fordons motor har. Detta förfarande kommer att variera beroende på märket på varvräknaren du använder, så konsultera de instruktioner som följde med det för detaljerade instruktioner.
2.
Bestäm var du ska montera varvräknare. Den varvräknare kommer med ett monteringsfäste som går runt Tach och gör att den kan skruvas till platsen som du väljer, exempelvis instrumentbrädan. Du kanske också kunna montera den där stocken Tach är monterad, men detta kommer att bli mer delaktiga, eftersom du måste ta bort och koppla bort lager Tach. Se till att du monterar den tillräckligt nära för spårvidden kluster att du har tillräckligt ledningar för att nå Tach. Kom också ihåg att om du borra hål och sedan ta bort Tach kommer hålen vara synlig. Vanliga montering områden är streck ovanför mätaren kluster eller till vänster i klustret.
3.
Montera Tach genom att borra hål och använda medföljande skruvar att fästa väggfästet att monteringsytan.
4.
Dra den röda kabeln som kommer ut på baksidan av varvräknare att säkringsdosan. Om det inte finns någon röd tråd, se anvisningarna för korrekt tråd som ska köras till säkringsdosan. Hitta en terminal på säkringsplinten som är en öppen strömkälla som slås på när tändningen slås på. Säkringsplinten kommer troligen att ha flera terminaler där du kan ansluta kabeln. En verkstadshandbok för din bil kommer att berätta vilka terminaler är tillgängliga för ett tillbehör som en varvräknare.
5.
Använd Avisoleringstänger att ta bort cirka u00BD-centimeter av isoleringen från den röda tråd och sedan crimp kabeln till en spade elkontakt. Wrap elledningar runt anslutningen för att fästa kabeln och kontakten tillsammans. Installera slutet av kabeln på säkringsplinten.
6.
Anslut den vita kabeln från varvräknare till kabelnätet som går till instrumentbelysning. Skarva den vita tråden i instrumentets ljus tråd med en crimp-on wire kontakten. Spänn de två sidorna av kabeln kontakten på den vita ledningen och instrumentet ljus tråd. Kläm fast metalltråd peka ner på kablar för att ansluta dem. För en ännu mer säker anslutning, linda eltejp runt anslutningen.
7.
Fäst den gröna ledningen som kommer ut på baksidan av varvräknare till den negativa polen på batteriet, vilket kommer att skruvas fast i motorn. Använd en ring kontakten fästs i änden av kabeln och skruva kabeln till spolen genom att ta bort muttern med en skiftnyckel i den negativa sidan av spolen, skjutbara ringen kontakten på och sedan installera muttern.
8.
Fäst den svarta kabeln till en lämplig metall marken i det inre eller köra kabeln i motorrummet. Använd en ring kontakten ansluten till kabeln och skruva eller skruva fast den till en lämplig plats plats. Kontrollera att kabeln är fäst i en ren metall yta för att ge en stark grund. Starta fordonet och kontrollera att den Tach fungerar korrekt.


Relaterade artiklar


hur man installerar en eftermarknad cd-spelare i en 97 Nissan Maxima
B16 VTEC motor tricks
hur man installerar toppar auto vinyl
hur man installerar en CD-spelare i en 2002 tundran
hur man tar hardtop från en jeep
hur man bifoga en pensel vakt på framsidan av en lastbil
flammade avgassystem tips
Hur installerar jag ett hjul bidrag styrning?
gör det själv herculiner liner flaket
hur man installerar en överföring kylare