hur man gör med en begagnad bil

hur man gör med en begagnad bil

Att bli av med en begagnad bil erbjuder en möjlighet att tjäna eller spara pengar. Försäljnings-, handel-in, donera eller strippa bilen för skrot är ansvarsfullt omhändertagande metoder som för övrigt erbjuda ekonomiska incitament. Säljer eller byter kan bidra med pengar för inköp av ett nytt fordon. Donera en begagnad bil till välgörenhet kan resultera i en rejäl skatteavdrag beroende på marknadsvärdet av fordonet. Begagnade bilar från 1995 och äldre bör vanligtvis demonteras för skrot eller delar återförsäljning

Du behöver:.
Begagnad bil.
Telefon.
Internet-anslutning.

Välja en avyttring Path


1.
Fastställa marknadsvärdet på begagnade fordon. Kontrollera med Kelley Blue Book eller någon annan bil bedömning tjänst för att fastställa marknadsvärdet av fordonet. Om värdet är lågt, anser strippa för skrot och delar återförsäljning. Earth 911 kan ge en lista av auto och delar bärgning företagen i ditt område.
2.
Bestäm om du kasserar din begagnade bil att ersätta det med ett nytt fordon. Säljer eller handlar med begagnad bil kommer att föra en ekonomisk ersättning som kan tillämpas omedelbart till inköp av en ny bil.
3.
Hitta en välgörenhetsorganisation som accepterar fordon donationer. Fordon donationer till erkända ideella organisationer avdragsgilla. Se till att välgörenhet ger alla nödvändiga bevis för det redovisade värdet av din bil och vad som därefter sker med det (Har välgörenhet sälja för skrot eller ge den till någon?). Denna information kommer att krävas för rapportering av icke-kontanta välgörenhet som ett skatteavdrag.
4.
Strip bilen för delar och sälja. Fordon äldre än 1995 saknar modern utsläpp och bränsleeffektivitet teknik och skall förstöras eller säljas av en del. Du kan annonsera någon delar av bilen som fortfarande fungerar i din lokaltidning platsannonser eller Craigslist. Vissa icke-arbetande delarna kan också säljas vidare till mekanik butiker och varv bärgning. Om din bil har en unik kropp-stil eller gör, kan skalet av fordonet även vara personligen säljas till bil entusiaster och refurbishers.
5.
Freecycle din begagnade bil. Freecycle är en ny metod för byte eller byta sina oönskade personliga egendom i utbyte mot något annat. Lägg din begagnade bil till en Freecycle grupp och se vad du erbjuds i gengäld.

Tips och varningar


 • Om du väljer att bruka eller remsor ditt fordon för delar , var noga med att du kan kasta av farliga kemikalier. Frostskyddsvätska, transmissionsolja, motorolja, bensin och batterier är några av de flera miljöfarliga kemikalier som finns i motorfordon. Earth 911 visar farliga alternativ kemiska förfogande nära dig.


 • Relaterade artiklar


  hur man programmerar en 2000 ford focus nyckel
  eftermarknaden delar lagar
  tips på en 2 tums avgassystem
  2005 Honda Civic stereo installation
  hur man programmerar en Dodge nyckelbricka
  Ska jag lägga in en bränslesnål V8 eller V6-motor på min gata spö?
  hur man ansluta en iPod till en miata MX5 Bose system
  Hur ändrar jag tiden på en Pioneer DEH-1500 bilradion?
  hur man byter en 2000 stereo honda
  Hur tar jag bort tillbaka glas i en 1995 Ford Ranger?