hur du tar bort syre sensorer från en Honda Civic

hur du tar bort syre sensorer från en Honda Civic

Syret sensorerna i bilen se till att bränsletillförseln och tändning fungerar väl tillsammans. I en Honda Civic, är dessa sensorer placerade före och efter katalysatorn. Om de slutar att fungera korrekt, kommer bilen inte kan fastställa om rätt förhållandet mellan syre i bränslet. Det är enkelt nog att ta bort sensorerna med en sockel så att du kan sätta i en ny eller använda sensorn för andra ändamål, såsom hobby motor byggnad

Du behöver:.
Penetrerande olja
. Spärrnyckel.
Sensor uttag.


1.
Gnid penetrerande olja i leden mellan syresensor du vill ta bort där det trådar i antingen avgasröret eller grenröret. En av sensorerna ligger före katalysatorn i avgassystemet, och en ligger efter katalysatorn. Den ena ligger före är på grenröret och den andra på avgasröret nära halsdukar.
2.
Koppla det bälte som ansluter syresensor med att ta bort ledningar adaptern. Frigöra den flik som innehåller de två kontakterna tillsammans genom att lyfta låsfliken och dra isär dem. Detta gör att sensorn tas bort utan att vrida selen tråd.
3.
Trä givarledningen genom sidan av syresensor uttaget och placera uttaget ovanpå sensorn. Vrid uttaget moturs för att lossa givaren från dess gängade montering krage. När det är tillräckligt mycket, ta bort uttaget och givaren från dess fäste. Som syresensorer har platina i dem, kan du spara pengar genom att sälja din syresensor även om det inte fungerar, till en lokal anläggning i stället för att kasta ut det.


Relaterade artiklar


hur man byter en kia stereo
hur man undviker olyckor med motorcyklar
hur man registrerar ett online dynabrade produkt
diy rökt strålkastare
hur man programmerar en garageportöppnare på 1997 eclipse
hur man installerar neonljus under bilen
Hur kontrollerar jag en ålder av Yokohama däck?
hur man programmerar en 2000 chevy blazer fjärrkontroll
hur man programmerar knapparna Chrysler transponder
hur att utvidga dina bildäck