hur du installerar Edelbrock performer grenröret i AMC 360

hur du installerar Edelbrock performer grenröret i AMC 360

Den Edelbrock Performer Fördelaren en aluminium låga, grenrör med dubbla plan intag utformats för att förbättra låga till medelhöga varvtal band från off-idle till ca 5. 500 varv. Det är väl anpassad till personbilar, lastbilar, 4x4, bogsera fordon och husvagnar. Den utövande konstnären skulle vara ett bra val för AMC 360 V-8 motorn med ett bestånd eller vridmoment-typ kamaxel. Det har monteringshål för beståndet AMC fyra fat eller en eftermarknad typ av fyra fat förgasaren. Det är också lagligt i samtliga 50 delstater för utsläpp ändamål.

Du behöver:
tråget
. Platt skruvmejsel.
Ratchet och Hylsnyckelsats.
Spackelspade.
Shop trasor.
Insugsgrenröret packningssats.
RTV-silikon packning sealer (om det inte i packningssats).
Momentnyckel.
Termostat packning.
Förgasare packning.


1.
Placera en avtappningskärl under den nedre kylarslangen. Lossa slangklämman på den nedre kylarslangen där man fäster radiatorn med en Phillips skruvmejsel. Vrid och dra i nedre kylarslangen att ta bort det från kylaren. Låt kylvätskan rinna i dräneringstråget.
2.
Ta bort luftrenaren. Koppla bort gasreglagets länkar från förgasaren. Skruva loss tändspolen fästet och flytta batteriet åt sidan. Wrap varje tändkabeln med maskeringstejp och numrera dem och noterade där varje man går på motorn, ta sedan bort tändkablarna från tändstiften och flytta dem ur vägen.
3.

Lossa slangklämmor på den övre kylarslangen vid termostathuset, värmaren bypass slangen bredvid och värmaren slangen på baksidan av insugningsröret. Ta bort slangarna från sina beslag. Ta bort eventuella andra tillbehör som kan skruvas fast i insugningsröret.
4.
Skruva loss och ta bort förgasaren.
5.
Ta bort de 12 bultar som håller grenröret på topplock. Det finns sex på varje sida. Lyft av balken. Ta bort de två sida packningar och gummitätningar slutet på framsidan och baksidan av motorblocket. Rengör ytorna på motorblocket genom att ta bort eventuella kvarvarande packning material med en spackel torka sedan bort det med en butik trasa.
6.
Applicera ett tunt lager av RTV packning sealer på varje sida av gummitätningar slut och placera dem på motorblocket. Placera två sida packningar till cylindern huvuden och applicera en liten pärla av RTV på fyra punkter där sidan packningar möta ändavslutningar.
7.
Sänk Performer manifold på motorn , försiktigt så att inte flytta packningar. Montera bultarna med Ratchet och uttaget tills de precis börjar bli tight
8
Momentdra insugningsröret bultarna med momentnyckel på följande sätt:. . På passagerarsidan från front till bakre, "5-1-9-11-3-7. "På förarsidan," 6-4-12-10-2-8. "Ställ in momentnyckeln på 20 ft-lbs. Sakta dra åt skruvarna för 1 till 12 tills momentnyckeln klickar. " Stopp. Ställ in momentnyckeln-30 fot-pund. och upprepa sekvensen. Slutligen ställa momentnyckeln och 40 fot-pund. Detta är det sista momentet.
9.
Transfer termostaten och bostäder på de många. Använd en ny packning. Montera den övre radiatorn, bypass och slangar värmaren. Dra åt slangklämmorna. Montera förgasaren. Använd en ny packning. Haka upp gasreglaget kopplingen. Montera spolen fästet. Installera eventuella andra tillbehör som du tog bort. Byt tändkablarna på tändstiften. Installera luften renare. Fyll motorn med kylarvätska. Du kan återanvända gammal kylarvätska om den fortfarande är rent.

Tips och varningar


 • Du kanske vill installera en ny termostat så länge du lägger på en nya grenröret.


 • Relaterade artiklar


  hur du gör din egen luftintag för din bil
  hur man använde en turbo
  hur du ansluter datorn MP3-ljud till bilradion
  programmering instruktioner för en toyota fjärrkontroll
  hur man programmerar en Keyless fjärrkontroll för gratis
  tips för en fyra rör anpassad avgassystem
  Var är bästa stället att montera en radar detektor?
  hur man programmerar en jaguar X300 garageportöppnare
  hur du lägger hästkrafter till din 91 Camaro Z28
  hur du ansluter min XM Radio i min bil