hur man matchar en fälg till en bil

hur man matchar en fälg till en bil

Som matchar din fälg på din bil, måste du ta hänsyn till två olika åtgärder för precision. Du måste mäta diametern på din fabrik fälgar, liksom bredden, så att dina fälgar matchar med dina däck på rätt sätt. Förutom att ta mätningar av dina fälgar, måste du ta tre olika däck mätningar för att säkerställa en korrekt match. Dessa mätningar är det avsnitt bredd av däcket, sektionshöjd och däcket fälgdiametern

Du behöver:.
Måttband


1. .
Plocka upp din måttband och bekräfta bredden på fälgen genom att mäta över mitten från ena sidan av fälgen till den andra, post som mätningen i inches
2
. .
Ta reda på diametern på den fälg genom att placera måttband på spåret där däckvulsten placerar. Vira måttbandet runt den yttre däck fälg och subtrahera en tum från det mått du spela för att få korrekt mätning. Rekord denna mätning i inches.
3.
Titta på sidan av dina däck och din vilja att hitta en serie siffror och bokstäver. Dessa siffror och bokstäver hänvisar till dina däck mätningar. Det innebär t. ex. att P205/40R14 en personbil med ett däck avsnitt bredd 205, ett avsnitt höjd av 40 och en fälgdiameter av 14 inches.
4.
Matcha dina fälgar till din bilen enligt gjorda mätningar. Alla fälgar som godkänts för att passa dina däck mätningar och in mot fälgen mått på din bil fungerar, så länge fälgar är godkända för storlek och vikt på din bil. Kontrollera ditt fordon bruksanvisningen innan du köper en uppsättning fälgar att lära sig storlek och vikt. Kontrollera alltid med återförsäljaren eller säljaren av fälgarna om storlek och vikt som är godkända för fälgarna också.

Tips och varningar


 • Du kan lägga fälgar som är en eller två inches (men inte mer) till din bil och de kommer ändå passa dina däck och matchen din bil, utan att äventyra säkerheten. Medan subjektiva, många människor känner något överdimensionerade fälgar ger bilen ett bättre utseende.
 • Om du är osäker på hur att ändra en bil fälg, konsultera en professionell. Felaktigt bort och fästa en fälg kan skada din hjulhuset.


 • Relaterade artiklar


  hur man ställer klockan i en Pioneer DEH 2500
  Hur gör jag en Altima snabbare?
  hur man tråd en trailer mottagare för en 2000 Dodge Dakota
  hur man programmerar en Dodge Durango med en Wayne Dalton dörr
  hur man bygger en ford 302 motor för en turboladdare
  vinterdäck alternativ
  Hur tar jag bort en Passat cd-spelare?
  ljuddämpare tips för en 2004 mustang
  hur man programmera nyckelbrickor själv
  hur du tar bort den bakre högtalaren täcker på en 2005 Toyota Camry