hur man byter en bilstereo i en ’93 Buick Century

hur man byter en bilstereo i en ’93 Buick Century

1993 års Buick Century är utrustad med en standard AM /FM stereo med inbyggd kassettbandspelare. Century ägare som tycker att behovet av att ersätta en felaktig fabrik radio eller de som vill uppgradera till en mer kompetent eftermarknaden däck, kan göra det utan föregående bil-ljudupplevelse. Välj en huvudenhet som uppfyller dina behov ljud och passar inom din budget. Ta Buick till en professionell bil-ljud tekniker för utbyte eller ta bort lager däck och installera den nya enheten själv

Du behöver:
10 mm nyckel.
9/32-inch uttaget och köra.
Kåpa borttagningsverktyget.
Phillips-skruvmejsel.
Kabelstam adapter.
Frontplatta adapter.
GM antenn adapter.


1.
Lyft huven och lossa bulten som håller fast den negativa kabeln till den negativa batteripolen med en 10 mm hylsnyckel. Den negativa kabeln är svart och ansluter till batteriet polen märkt med ett "minus" tecken. Lyft kabelns klämma från terminalen och vila bort den från batteriet tills den nya stereon är installerad.
2.
bort de två skruvarna i nederkant av trim panel kring klimat reglagen med en 9/32-inch uttag och köra. Ta tag i panelen och ta bort den från seklets instrumentbrädan för hand.
3.
Ta bort den lilla luckan till vänster om stereo församling (till höger om rattstången) med en kåpa borttagningsverktyget. Ta bort skruven bakom panelen med uttaget och köra. Öppna handskfacket och ta bort skruven i vänstra kanten av facket s öppning med uttaget och köra.
4.
Bänd gruppcentralen från långt till höger på instrumentpanelen (nära passagerarens dörren) och ta bort skruven under panelen med 9/32-inch uttaget och köra . Ta viktigaste instrumentbrädan och dra bort den från instrumentpanelen. Ställ stora platta åt sidan.
5.
Bort de två skruvarna på vänster sida av stereo fästet och den enda skruv på rätt stereo med Phillips-skruvmejsel. Skjut stereo från dockningsstationen och koppla ur stereo kablage kontakterna från uttagen på baksidan av enheten. Koppla ur antennkabeln från radion för att slutföra borttagning lager stereon.
6.
Skjut eftermarknaden fronten adaptern till den tomma stereo montering docka. Mata stereo kablage och antenn kabeln genom baksidan av adaptern till framsidan av stereo dockan. Anslut stereo ledningar leder till kabelnätet adaptern. Anslut Century antennkabeln till GM antenn adapter kabel.
7.
Anslut adaptern kabelnätet leder i rätt uttag på baksidan av den nya stereon. Anslut anpassade antennkabeln i FM antenningång på nya stereons baksida. Skjut huvudenheten i fronten adaptern tills den låses på plats.
8.
Rikta de viktigaste instrumentbrädan med instrumentpanelen och ersätter skruven i säkringen på höger sida. Placera gruppcentral på instrumentbrädan och tryck ordentligt för att knäppa den på plats igen. Sätt tillbaka skruven i den lilla luckan öppnas på vänster sida av stereo montering. Placera den lilla luckan på instrumentbrädan och trycker mot att knäppa den på plats igen. Sätt tillbaka skruven på vänster sida av handskfacket öppna och stänga handskfacket.
9.
Placera kåpa runt klimat kontroller och tryck dit för hand. Byt de två skruvarna i nederkant av panelen för att slutföra installationen. Återgå till motorrummet.
10.
Placera den negativa batterikabeln klämma tillbaka runt den negativa batteripolen. Dra kabelns bulten med nyckeln att säkra den till batterikabeln. Stäng Buicks huva.


Relaterade artiklar


hur du ansluter släpvagn ljus till en Toyota pickup
Inaktivera gps OnStar
hur gör jag programmera en Chevrolet avlägsen dörr kontroll?
hur man byter bakre högtalare
vad är en etapp 1 racing koppling?
nivåer av Färgtoning
hur man programmerar en GMC Yukon avlägsen förrätt
hur reparera en auto headliner
Hur kontrollerar jag en ålder av Yokohama däck?
Hur gör jag tråden löper högtalare genom en gummiluckan boot?