avgaser ovala tips

avgaser ovala tips

Avgassystem tips läggs till avgasröret av fordonets avgassystem. Avgas tips ger styling och kan läggas att ändra ljudet profil avgaserna. Ovala avgasrör tips finns huvudsakligen i två typer av metall (rostfritt stål och krom), kan installeras med minimal verktyg och kan köpas i stilar som antingen förstärka eller minska avgassystemet är ljudet.

Installation

Oval avgassystem tips finns huvudsakligen i tre typer av installationer anslutningar. Clamp-on tips har en klämma installeras vid intaget av spetsen. Klämman är antingen flytande eller svetsas intaget av slutrör (svetsade klämmor är mer hållbara). Den slutrör placeras på avgasröret, som fodral och klämman dras åt tills slutrör är säker. Bolt-on tips har en skruv eller bult som dras åt mot eller in i avgasröret för att säkra slutrör på plats. Svets-tips är antingen gled över avgasröret som en ärm och svetsade för att säkra placeringen eller avgasröret skärs och slutrör är svetsad till slutet av röret.

ljudkontroll

Oval avgassystem tips ensam ändrar inte ljudet profil avgaser avsevärt. Ovala tips finns som genljöd eller icke-genljöd tips. Genljöd tips har en glasfiber foder eller ljud dämpande material som rader inne i spetsen. Fodret reducerar ljudet genom att absorbera ljudvågor. Icke-genljöd tips inte har något ljuddämpande egenskaper. Om spetsen är med dubbla väggar, skev eller har en utflytning, avgas ljud får utvidgas.

Sammansättning

Oval tips finns främst i rostfritt stål och krom. Även krom är generellt billigare, rostfritt stål avgassystem tips kan vara upp till fem gånger längre. Rostfritt stål är också mer resistent mot korrosion orsakad av väg skräp, väder, avgaser och oljor. Rostfritt stål är hållbarhet också resulterar i mindre övergripande underhåll för att säkerställa en hög glans.


Relaterade artiklar


hur man bygger en liten hybridbil
Hur gör jag programmera min bil fjärrkontroll?
hur man gör en visir vindruta sön
hur man installerar en ford stänkskydd
hur man sätter emblem på huv
hur man tråd en Dodge Dakota för en släpvagn
hur fartyget fälgar och däck
hur man bygger ett litet block chevy om makten
Hur tar jag bort radion från en 1997 F-150?
hur du tar bort högtalarna i min ’99 Camaro