hur man bygger en 400 hus chevy small block 350

hur man bygger en 400 hus chevy small block 350

Den 350-kubiktum Chevrolet-motor är en av de mest populära och många motorer som någonsin producerats. Med sin relativa låga vikt och riklig eftermarknaden delar prestanda tillgänglighet är det inte ovanligt att göra uppgraderingar resulterar i mer än 400 hästkrafter. I själva verket, i konkurrens konfigurationer kan denna motor plattform uppnå en bra bit över 1,5 hästkrafter per kubiktum. Hela kombination av delar behov att komplettera varandra, men "top-end" (topplock, kamaxel timing och insugs-och avgassystem) är nyckeln till kraftproduktion.

Du behöver:
350 CI Chevy motor
. Eftermarknaden prestanda delar.

kort kvarter Förberedelser


1.
Kontrollera att den nedre delen av motorn är lämplig att hantera ökad makt utgångar. Factory 350 motorer med kompressionständning ofta utformats för att producera upp till 300 eller mer hästkrafter. Högre prestanda versioner av fabriken motorer i modeller som Corvette och Camaro har vanligtvis den högst rankade motorer, och kan vara bra "modeller" för grundandet av en högpresterande motor.
2.
Kontakta en ansedd motor maskinist för information om vilka maskintjänster för att säkerställa att blockera och inre komponenter är avsedda för den ökade produktionen. Medan ett helt lager nedre änden (kort block) kan vara tillräcklig, får fabriken komponenter inte vara tillräckligt starka för bibehållen prestanda vid högre effektnivåer.
3.
Bestäm att den korta blocket har ordentlig klareringar. Högre effekt uppnås vanligtvis på större varvtal och rätt invändig specifikationer och godkännanden säkerställa lång livslängd vid högre varvtal. Medan många 350 motorer med kompressionständning kan enkelt producera 400 eller fler hästkrafter, det finns vissa interna delar som är benägna att misslyckas, såsom vevstake bultar. Tillsammans med ordentlig bearbetning och spel, en stång bult uppgradering kan vara ett billigt modifiering för att förhindra denna gemensamma misslyckande.

Air Induction System


1.
Välj en uppsättning av topplock utformade för att uppfylla den avsedda tillämpningen. Även GM: s höga prestanda gjutgods från sent 60 och 70-talet inte positivt jämföra med nyare fabriken "Vortec" huvuden. Dessa huvuden --- producerats för slutet av 1990-5. 7L Vortec motor --- har luftflöde egenskaper som är bättre än ens kraftigt modifierad tidigt GM gjutgods och kan stödja över 400 hästkrafter med noggrann intag /förgasare och kamaxel val. Om du väljer en eftermarknad huvud, undvika att välja huvuden med för stor för ett intag hamn. Detta kommer att förhindra lågvarvsprestanda.
2.
Välj en kamaxel med händelser ventiltider som kommer att matcha det planerade området motorn. Det är viktigt att avstå från att välja en cam som är för "stora" --- Välj en som har en uppmätt effektiv löptid ventil öppning i området 220 till 235 grader (AT. 050 lyftare hiss) och ca 0,480-0,500 till-tums grov ventillyft. Var medveten om att mer än 0,460 lyfter på börsen Vortec huvudet kommer att kräva någon bearbetning till cheferna ventilstyrningen att upprätthålla ventil hållare till guide chef clearance, men detta är en relativt enkel och billig bearbetningsprocessen. Använd de rekommenderade ventilfjädrarna för kamaxel.
3.
Välj en effektiv insugningsrör och förgasare. Återigen, välj en som är lämplig för den avsedda motorn användning. En eftermarknad med dubbla plan grenrör med en förgasare i 600 till 750 CFM-serie ger tillräckligt luftflöde för en noga utvald huvud och kam kombination, och bör också upprätthålla en god gatan körbarhet.

tips och varningar


 • Många eftermarknaden delar "tillverkare erbjuder pre-matchas" top-end kit "som omfattar huvud, kam, insugningsrör och förgasare och som är en beprövad kombination som kommer att ge 400 eller mer hästkrafter. Det är ett bra alternativ eller kan användas som vägledning vid valet av enskilda komponenter.
 • Undvik att delar som är för "stor". Använda huvuden, en kamaxel och insugningssystemets utformad för optimal effekt i 3. 500 till 7. 500 varvtalsområdet kommer inte att vara mycket lätt att köra om på gatan, men en genomtänkt 350 CI kombination utformats för att producera el från 2. 000 till 6. 000 rpm kan göra 400 tillförlitlig hästkrafter.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera en bult mönster
  hur man använder LED-belysning på motorcyklar
  vad är en MSD tändning?
  Hur installerar jag en förstärkare i en ’00 Nissan Altima med ett bestånd huvudenhet?
  hur man byter stereo i 1988-1994 gmcs
  instruktioner för en RAV4 släpvagn kabelnät
  Hur spelar jag en iPod på en Sony CDX-GT620U?
  Hur lägger jag hästkrafter till min Mitsubishi 3000 GT?
  Hur installerar jag flätade rostfritt stål linjer bromsen på ett 1968 korvett?
  hur du tar bort stereon från en 2002 grand prix