vad är skillnaden mellan en kompressor & en turbo?

vad är skillnaden mellan en kompressor & en turbo?

En av de mest populära sätten att öka hästkrafter i en bil tvingas induktion. En turbo eller en kompressor komprimerar luft och leder in den i förbränningskammaren. Ju mer luft en bil kan ta i, desto fler hästkrafter den producerar

Funktioner

En turbo är spunnet av bilens avgaser, medan kompressorer är remdriven. . Produktion av en turboladdare hästkrafter begränsas av storleken på turbo. En kompressor begränsas av hur snabbt motorn kan snurra kompressor.

Använd

På grund av det sätt på motorn, är turboladdare oftare används på inline fyra och sex-cylindriga motorer. Kompressorer är mer populärt för V6 och V8-motorer.

Fördelar

turboladdare ger en högre uppsving kurva och högre effekt vid lägre motorvarvtal. Den typ av turbo ger en mängd inställningsmöjligheter och större modifiering. Kompressorer har färre delar och betraktas som mer pålitliga och förutsägbara.

Nackdelar

turboladdare arbeta under mycket varma förhållanden som kräver en extra kylsystem. Stora turboladdare lider av turbo lag, som hänvisar till den tid det tar för bilen att reagera efter det att gaspedalen är golvad. Kompressorer kan inte ändras lika lätt som turboladdare och har mindre förutsättningar för högre hästkrafter nummer.


Relaterade artiklar


Hur skapar jag en Ford 302 för bränsle körsträcka?
hur till vända upp öka på en 1.8t
vad är skillnaden mellan en kompressor & en turbo?
auto målning tips med gravity gun
hur man installerar en bakre nedre stag bar på en CRX
Hur tar jag bort en 1997 F-150 stereo?
Hur byter jag hjul på en 330i?
Hur kan jag lägga till fler hästkrafter i min 2005 mustang?
hur du tar bort ett lager stereo från ett 2007 linkcoln Mark LT
hur du gör din egen rack bil ski