hur man installerar dubbar arp huvudet

hur man installerar dubbar arp huvudet

Chef reglar är bult-liknande delar som är gängade i båda ändarna. Ena änden trådar i motorblocket. Huvudet (eller huvuden om det är en V-formad motor) på motorn installeras sedan på blocket genom att dra ner över pinnbultarna. Nötter är sedan gängas på huvudet reglarna att hålla huvudet på plats. Head bultar se till att det inte finns någon rörelse eller stretching av huvudet när motorn stöter extrem värme. ARP huvud dubbar är en bra prestanda uppgradera för modifierade motorerna eftersom de är starkare och mycket tåligare än majoriteten av dubbar lager huvudet.

Du behöver:
Packningsborttagare och skrapor eller stålull
. Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Momentnyckel.
ARP huvud dubbar.
ARP glidmedel Moly.
Nål-tång (tillval).


1.
Rengör ytan på blocket så att det inte finns några spår av topplockspackning material. Helst bör du installera ARP huvudet dubbar efter toppen av leken har bearbetats. Se till att du inte repar eller förstör ytan på blocket när du rengör den. Använd Packningsborttagare och skrapor för att rengöra den, eller stålull.
2.
Lägg ARP huvudet dubbar på en ren trasa. Undersök huvudet reglar, som är gängade i båda ändarna. Ena änden trådar i blocket och kommer sannolikt att ha mindre trådar än den motsatta änden, som är där muttrarna som håller fast huvudet mot blocket sitter fast. Slutet med sexkantsskruvar-formade urtag i den ska vara riktad uppåt.
3.
Applicera ett tunt lager moly lube till slutet av den hane som trådar i blocket, som är slutet mittemot sexkantsskruvar urtag. Se till att de gängade hålen i blocket är fria från skräp. Thread ett huvud stud i varje hål på ytan av blocket där cheferna montera. Dra åt bultarna för hand.
4.
Lägg ett tunt lager av moly lube till toppen trådar av huvudet dubbar. Skjut en ny topplockspackning ned över huvudet reglarna, rikta in hålen i huvudet bultar så att topplockspackning glider ner över pinnbultarna och platser på toppen av blocket.
5.

Kontrollera att parningen yta i huvudet (eller huvuden, om det en V-formad motor) är helt ren och fri från gammalt packningsmaterial. Återigen bör huvudena ska bearbetas för den nya topplockspackning, men detta är inte ett krav.
6.
Skjut topplocket ner huvudet reglarna så att det platser hållet på blocket . Se till att huvudet inte går på krokiga eftersom detta kan orsaka att binda på huvudet dubbar. Också, se upp för dina fingrar. Ibland huvudet glider ner reglarna snabbt.
7.
Montera medlevererad ARP brickor mot varje huvud dubbar. Det kan hjälpa att använda ett par nål-tång för att installera dessa. Håll brickan med tång och skjut dem över huvudet reglarna så att de vilar på toppen av huvudet.
8.
Trä ARP muttrar på var och en av bultarna. Konsultera en verkstadshandbok för rätt ordning på sig att dra åt muttrarna för att undvika skevhet i huvudet. Dra åt huvudet stuteriet nötter till 30 ft-lbs. med momentnyckel enligt sekvensen för din motor. Dra åt muttrarna till 60 ft-lbs. och sedan till 90 ft-lbs. i samma sekvens. Återigen är det viktigt att konsultera din verkstadshandbok samt anvisningarna som följde med ARP huvudet reglarna att se till att muttrarna är åtdragna till rätt specifikationer.
9.
Kontrollera åtdragningen av huvudet reglarna på 500 miles. Dra åt dem med momentnyckel vid behov.


Relaterade artiklar


Cadillac nyckellösa fjärrprogrammering instruktioner
Hur bifogar jag en ställning för att en kulan?
hur du installerar en subwoofer i en 2004 Honda Pilot
Egen bil målningstekniker
hur man sätter emblem på huv
hur man programmerar en fjärrkontroll för en 2000 Camry
hur du tar bort en 1992 Camaro RS inre dörrhandtag
installationsanvisningarna för en mustang sekventiell bakljus kit
Hur konvertera framifrån och bakhjulsdrift
om kavaljer marken effekter