typer av klämmor bil slang

typer av klämmor bil slang

Du behöver:
domkraft
. Pallbockar.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Square uttag bitar.
Vise grepp.

Även om det är lätt att anta en "sett en, sett dem alla" mentalitet mot dem, finns det en överraskande mängd variation i design för slangklämma. Alla slangklämmor utföra samma grundläggande uppgift: att linda runt slutet av en slang, fastspänning det till motorn eller ett tillbehör är vätska bröstvårtan. Varje design är optimerad för en viss aktivitet, där prioriteringar kan vara högt tryck tätning, hållbarhet, enkel installation /borttagning eller kostnad.

Spring Clamps

fjäderklämmor är ringar av stark vår metall i form av en ring. De två ändarna av fjäderklämma använda en uppsättning samverkande tungor för att tillåta rörelse. Föreställ dig att hålla tummen och pekfingret i höger hand tillsammans som om du höll ett vinglas, nu föreställa tar pekfingret i andra hand och klämma den mellan höger tumme /pekfinger. De tungor på klämfjädern Interlock i just detta sätt. Fördelar: låg kostnad och enkel installation /borttagning. Nackdelen är den relativt låga klämkraft.

Linlås

linlås liknar fjäderklämmor i funktion. Istället för att vara gjord av ett band, linlås är bitar av fjäderstål tråd som lindas runt slangen. Föreställ omslag ett snöre runt fingret och du har idén. Ändarna på tråd är inslagna bakåt på sig att göra två D-formad "öron", som fungerar som klämma handtag för att ta bort klämman. Fördelar: låg kostnad för tillverkning, enkelhet, kan avlägsnas utan verktyg. Nackdelar: låg spännkraft, delar ut den smala tråden inte spännkraft samt band-typ klämmor

skruvtyp

skruvtyp klämmor finns i två varianter:. Längsgående och T-typ. Längsgående Skruvstiftklämmorna använda en skruv fastsatt på ena sidan av klämman bandet, som kan vara tråd eller platta, som trådar genom en fångenskap mutter på andra sidan av bandet. Genom att vrida skruven drar ändarna närmare varandra. T-Skruvstiftklämmorna använda en skruv in på en rät vinkel till klämman (som underbenet av stort "S") att dra banden mot varandra. Längsgående fördelar: enkelhet, användarvänlighet, hög spännkraft. Längsgående nackdelar: höga kostnader jämfört med liknande mask-redskap klämma, benägna att hålla sig när de utsätts för smuts, fett och korrosiva miljöer. T-typ fördelar: Hög spännkraft, kan avlägsnas utan verktyg. Nackdelar:. Smalt storlek anpassning, potentiellt höga kostnader

snäckväxel

snäckväxel är den i särklass mest utbredda som används idag, och är den som de flesta tänker på när de går ut för att köpa en slang klämma. Du kan tänka på snäckväxel som en longitudinell-skruv typ som använder bandet sig som en skruv. De tagna skruvens gängor engagera lister stansas in i bandet, som står i för skruvgängor. Fördelar: ganska låg kostnad, enkel tillverkning, korrosion /skräp motstånd, mycket justerbar. Nackdel: enkelt avskalade om över-monterats.


Relaterade artiklar


felsökning av en bilstereo amp
nerf bar monteringsanvisningar
hur man programmerar en transponder
hur man bogsera en pop-up med en Ford freestyle
fakta om att ha en backkamera monteras i din bil
hur man programmerar Keyless fjärrkontroller för en Jeep Grand Cherokee
Hur installerar jag en F-150 billet grill?
hur man gör en subwoofer i trä box för en bil
hur man programmerar en ford explorer nyckelbricka
hur man installerar en cd-spelare utan sele