hur man bygger en billig dragracing 302 Ford Motor

hur man bygger en billig dragracing 302 Ford Motor

Fords inflytelserika 302-motor (senare åter kallats den 5,0) har varit populärt med prismedvetna varm rodders i årtionden. En del av detta skäl är på grund av dess inneboende styrka och enkelhet, men mycket av det har att göra med hur lite Ford har förändrats med åren. Som med Chevrolets smallblock-motor, har eftermarknaden hade dussintals år att utöka sortimentet och minska kostnaderna för de delar som de erbjuder för denna motor. I kombination med modern power-beslutsfattare, såsom nitrösa är 302 mer än kapabla att producera 400 + hästkrafter för lite mer än kostnaden för ett bestånd motor ombyggnad.

Du behöver:
Full uppsättning nycklar och hylsor
. Assorted skruvmejslar, tänger och vice-grepp.
Momentnyckel.

kort kvarter


1.
Börja med någon 302 block, men försök att hitta en från 1985 och upp eftersom den redan har bestämmelser för en vals kamaxel.
2.
köpa en uppsättning platt topp kolvar (från Ford Motorsport, TRW eller Keith Black) med bearbetade ventil reliefer och utformad för att ge 10:01 kompression med en 59 till 60 cc förbränningsrum topplocket. Lager 1989 5. 0L HO kolvar kommer att fungera om du kan hitta dem.
3.
Montera den roterande hopsättning med en lager 5. 0L vevaxel, en uppsättning 5. 0L stavar och den angivna kolvar med lager-typ ringar. Ta församlingen att en verkstad att få det balanserat och installera det i blocket. Installera en Ford Motorsport E303, X303 eller F303 cam, eller något av liknande enheter från Indy, Lu eller din favorit tillverkaren.

Långt block och Andning


1.

Installera en uppsättning av GT-40P topplock från en sen 1990-talet Ford Explorer eller en uppsättning av GT40 huvuden från ett tidigt 1990-tal Mustang 5. 0L. Dessa är några av de bästa gjutjärnsprodukter Ford som någonsin producerats på denna motor och är fortfarande ganska billig och tillgänglig som används. Installera en uppsättning 1,7:1 berg-och-spets vipparmar på huvudet.
2.
Köp på begagnade eftermarknaden grenrör för de 302 som är utformad för att fungera i 3. 500 till 6. 500 effektklass . Den Edelbrock Performer RPM är ett bra val, men Holley, Weiand och Ford Motorsport också har liknande erbjudanden.
3.
Installera en begagnad uppsättning 5. 0L Mustang "Shorty" headers, allmänt tillgängliga vid auto swap meets för ett rimligt pris. Eftermarknaden rubriker, till exempel de som gjorts av Hooker, BBK och konkurrens Engineering, är bättre och är lika enkel, om än något dyrare, för att köpa används.
4.
Lägg till en distributör utformad för en förgasare 302 men se till att installera rätt distributör växel för din cam. De nyare kamaxeln är utformad för användning med mjuk brons distributör redskap, inte härdat stål växeln för äldre kamaxlar.
5.
Installera en "våt" lustgas platta systemet (som innehåller både lustgas och bränsle) på insugningsröret och jet det konservativt en 100 hästkrafter skott. Du bör kunna komma undan med en 150 till 200 hästkrafter skott senare, men det är bäst att börja i liten skala och arbeta upp.

Tips och varningar


 • här kombination ska vara bra för ca 400 hästkrafter och så mycket som 500 om du väljer att använda de starkare eftermarknaden kolvar. Förutom kostnaden för nitrösa själv, bör denna setup kostar lite mer än ett bestånd bygga med hjälp av alla helt nya delar.
 • Överväg att låta huvudet intag hamnar matchas till insugsgrenröret packning. Denna ändring kommer att hjälpa din sena modellen GT40P huvuden fungerar bättre med den gamla skolan förgasare intag setup.


 • Relaterade artiklar


  2-vägs vs 3-vägs bilhögtalare
  hur man rengör ljus bar linser
  hur till vända upp en Cummins bränslepump
  Hur installerar jag en huvudenhet i en 1996 cougar xr7?
  hur man målar låga under godis måla
  hur man bygger en 350 small block-motorn
  hur man målar bränsletankar
  hur du ställer klockan på en Pioneer Premier FH-p800bt
  Hur installerar jag en bar addco gungning?
  hur man tar betalt en bilstereo kondensator